Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF Champions League: Dinamo câștigă la Kiel, dar părăsește competițiaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Mar 2023

EHF Champions League: Dinamo câștigă la Kiel, dar părăsește competiția

Dinamo București iese cu fruntea sus din play-off-ul EHF Champions League. Campioana României a obținut o victorie de prestigiu în manșa retur disputată pe terenul puternicei formații germane THW Kiel după o prestație de excepție.

Un start bun al gazdelor, care conduceau cu 6:3 după 7 minute, ne-a adus cu gândul la prestația din urmă cu o săptămână, când în Sala Polivalentă din Capitală s-au impus cu 41:28. Elevii lui Xavi Pascual au lăsat de-o parte emoțiile și au jucat în continuare cu dezinvoltură. După ce au trecut la conducere, 7:6 în minutul 12, dinamoviștii au fost cei care au condus ostilitățile și au intrat la pauză cu un avantaj minim, 17:16.

Germanii reiau conducerea în minutul 38, 19:18, apoi se desprind la două goluri, 21:19 și 24:22, dar dinamoviștii au revenit de fiecare dată și chiar au trecut în avantaj cu două goluri, 28:26 în minutul 51. Cu suedezul Niclas Ekberg în zi de grație, autor a 9 goluri, Kiel revine în avantaj 29:28 în minutul 56 și conducea cu 30:29 când mai erau două minute până la ultima sirenă. Suspansul se menține și la 31:31 cu 11 secunde rămase, Kiel avea atacul de la centrul terenului, însă Akimenko a interceptat balonul și l-a trimis în poarta goală aducând o victorie mare pentru Dinamo.

După 31:32 (16:17) în partida din această seară, Kiel se califică în sferturile de finală cu 72:60 scor general.

Pentru Dinamo au punctat Kuduz – 5, Kasparek, Alex Pascual, Kukic – câte 4, Akimenko, Gurbindo, Shebib – câte 3, Humet, Ali Zein – câte 2, Racoțea, Ghionea – câte un gol.

Alte știri din Handbal