Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF CL: Victorie de două puncte pentru grupa principalăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Nov 2016

EHF CL: Victorie de două puncte pentru grupa principală

Sala Polivalentă ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Capitală a găzduit ultima partidă a CSM București din faza grupelor, partidă încheiată cu o victorie importantă contra vicecampioanei Danemarcei, FC Midjylland.

Deja calificate în faza grupelor principale, ”tigroaicele” aveau nevoie de cele două puncte pentru a intra cu ele la activ în faza următoare a competiției. La fel de importantă era diferența de pe tabelă, ținând cont că în tur danezele au învins la trei goluri și în grupele principale golaverajul din întâlnirile directe este un criteriu de departajare. Danezele au avut un start mai bun și conduceau cu două goluri 2:4 în minutul 9, însă fetele pregătite de Aurelian Roșca au întors în numai cinci minute și s-au detașat la rândul lor la două lungimi 7:5. A urmat o perioadă de 6 minute în care ”tigroaicele” au ratat nu mai puțin de patru ocazii față în față cu portărița Sabine Englert și au permis adversarelor să egaleze. Oana Manea deblochează mecanismul și cu ajutorul Cristinei Vărzaru duce scorul la 10:7 cu cinci minute înainte de finalul reprizei, după care danezele punctează în două rânduri prin Jorgensen și Kristiansen și se apropie la diferență minimă de campioanele europei. Camille Ayglon scoate din pălărie o aruncare de la șold și o bate pentru a unsprezecea oară pe Englert în această seară, apoi Bianca Bazaliu înscrie în ultima secundă cu o aruncare de la 9 metri cu pământul și stabilește scorul pauzei 12:9.

După pauză diferența crește constant și ajunge la 7 goluri, 21:14 în minutul 49, însă danezele recuperează încet și cu patru minute și jumătate înainte de ultima sirenă ajung la patru lungimi în spate 23:19. ”Tigroaicele” au o răbufnire de orgoliu și accelerează pe final, golurile lui Vărzaru, Gullden și Curea stabilind scorul final 26:20.

Golurile lui CSM București au fost înscrise de Gullden - 5, Mehmedovic - 4, Vărzaru - 4, Ayglon - 3, Lobach - 3, Curea - 2, Manea - 2, Niombla - 2, Bazaliu - 1.

Ieri a avut loc cealaltă partidă a ultimei runde din grupa C, Gyor – Rostov-Don 32:25.

 

Clasamentul final al grupei este următorul:

Loc Echipa M V E Î G P
1 Győr 6 5 0 1 174:147 10
2 CSM Bucuresti 6 3 0 3 142:145 6
3 Midtjylland 6 3 0 3 135:150 6
4 Rostov 6 1 0 5 142:151 2

 

Astfel, în faza grupelor principale se califică Gyor, FC Midjylland și CSM București, acestor trei echipe din grupa C urmând să se alăture cele trei echipe calificate din grupa D. Ținând cont de rezultatele directe înregistrate de echipele calificate din fiecare grupă, configurația de start a grupei principale 1 arată astfel:

1. Gyor – 6 p

2. Krim – 6 p

3. Larvik – 4 p

4. FC Midtjylland – 4 p

5. Esbjerg – 2 p

6. CSM Bucureşti – 2 p

Alte știri din Handbal