Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
EHF CL: Șocul schimbării aduce calificareaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Nov 2016

EHF CL: Șocul schimbării aduce calificarea

CSM București, deținătoarea EHF Champions League, a fost aproape de a fi eliminată prematur din competiție dar a reușit să facă un meci entuziasmant în deplasarea de la Rostov și să obțină punctele ce îi asigură calificarea în faza următoare a competiției. Schimbarea tehnicianului Jakob Vestergard cu Aurelian Roșca, fostul antrenor al HCM Baia Mare, a produs un șoc pozitiv, manifestat în trei sferturi din meciul din această seară.

Partida a început ca un vis urât pentru ”tigroaice”, jocul lor purtând pecetea întâmplării. Ayglon, Niombla, Mehmedovic, Gullden și compania păreau o echipă adunată pentru un meci amical, Paula Ungureanu nu prinde nici ea o zi bună, iar ca rezultat tabela înregistra în minutul 16 un neverosimil 9:2 în favoarea rusoaicelor. Cu Martin autoare a două goluri, CSM București revine în luptă și recuperează din handicap până la pauză, intrând la cabine la o lungime în spatele echipei gazdă, 11:10, datorită unei defensive mult mai dinamice și cu Grubisic atentă între buturi.

Debutul reprizei secunde este unul fast pentru bucureștence, care conduc ostilitățile și au avantaj pe tabelă 12:13 în minutul 35 și 13:15 în minutul 39. Manea duce avantajul la trei goluri 15:18 în minutul 43 și tot ea face 15:19 la jumătatea reprizei secunde. După două goluri ale rusoaicelor a urmat o perioadă de câteva minute în care tabela a înghețat în special datorită prestației fenomenale a lui Grubisic, dar și impreciziei atacului echipei noastre. Cu un gol marcat de fiecare parte, cu patru minute înainte de final scorul a devenit 18:20, apoi Martin ne dă speranțe cu un 7 metri transformat. Ultimele minute sunt dramatice, rusoaicele se apropie la un gol, dar Mehmedovic inventează o pătrundere pe semicerc și înscrie din unghi pentru a stabili scorul final Rostov-Don – CSM București 20:22 (11:10).

Calificate deja în faza grupelor principale, ”tigroaicele” vor primi vizita danezelor de la FC Midtjylland pe 20 noiembrie și cu o victorie ar intra în faza următoare cu două puncte la activ. Danezele joacă mâine meciul lor din etapa a 5-a în deplasare la Gyor, liderul neînvins al grupei C.

 

Clasamentul grupei arată astfel:

Loc Echipa M V E Î G P
1 Győr 4 4 0 0 119:95 8
2 CSM Bucuresti 5 2 0 3 116:125 4
3 Midtjylland 4 2 0 2 88:101 4
4 Rostov 5 1 0 4 117:119 2

 

Alte știri din Handbal