Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
După trei ani România revine în Grand Prix SeriesRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Iul 2018

După trei ani România revine în Grand Prix Series

Echipa nationala de rugby in 7 a castigat si cea de-a doua etapa contand pentru competitia Rugby Europe Men’s 7s, care s-a disputat in Lituania la Siauliai si astfel, cu succesul cumulat din runda anterioara, de la Zagreb, Romania a revenit dupa trei ani in elita continentala a rugbyului in 7, Grand Prix Series.

La Siauliai, in prima faza a competitiei, cea a grupelor, Romania a intalnit, in ordine Letonia, Luxemburg si Ucraina. Debutul a fost unul cu sase eseuri, dintre care patru transformate, adica un succes cu 28-0 in fata Letoniei, cate o dubla reusind Stephen Hihetah si Marian Ispir, evolutia echipei noastre fiind una care nu a dat adversarei nicio sansa de a marca puncte.

A urmat o infrangere oarecum surprizatoare in fata celor din Luxemburg, desi am condus in doua randuri, pe final adversarii revenind de la 22-14 in favoarea noastra. Ne-am impus insa in ultimul joc, cel cu Ucraina, dupa o prima repriza in care ne-am dat drumul la joc ceva mai greu, in dreptul Romaniei fiind pana la urma contabilizate cinci eseuri.

Cu locul secund ocupat in grupa, Romania a inceput ziua a doua din Lituania cu o partida impotriva Israelului, contand pentru sferturile de finala. Cu incercarile reusite de Stephen Hihetah si Ionel Melinte, ambele transformate de ultimul, ne-am distantat la 12-0, insa Israelul a redus diferenta. Marian Ispir a gasit din nou drumul catre eseu si pe final, in ciuda cartonaselor galbene vazute de Dennis Perju si Ionut Botezatu, soarta partidei nu a mai putut fi schimbata.

In semifinale Romania a reintalnit Letonia. A fost un joc fara istoric, dominat de echipa noastra, care a marcat sase eseuri, Ionel Melinte trecandu-si in cont un hat-trick. De aceeasi maniera ne-am impus si in finala, Belgia nereusind sa faca fata poftei de joc a unei echipe a Romaniei din care din nou la rampa a iesit Ionel Melinte, autor si de aceasta data al unui hat-trick.

Astfel, prin victoriile din etapele de la Zagreb si Siauliai, Romania a acumulat 40 de puncte in clasamentul general, adica maxim posibil dupa o asteptare de trei ani, echipa nationala de rugby in 7 revenind in elita continentala, Grand Prix Series.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Rugby