Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Dulgheru și Hănescu, în afara tablourilor principaleSportPictures.eu
09 Feb 2014

Dulgheru și Hănescu, în afara tablourilor principale

În meciurile decisive pentru intrarea pe tablourile principale ale turneelor WTA de la Doha și ATP de la Rotterdam, Alexandra Dulgheru și Victor Hănescu au suferit înfrângeri în două seturi.

Alexandra a înfruntat-o pe bulgăroaica Tsvetana Pironkova, locul 52 în clasamentul WTA și cap de serie numărul 1 al calificărilor. Meciul a început într-o notă de echilibru, cu o serie de patru ghemuri în care fiecare jucătoare nu reușește să-și adjudece serviciul. Urmează, apoi, două ghemuri în care bulgăroaica servește și câștigă, în timp ce Alexandra reușește contraperformanța de a pierde și celelalte două ghemuri pe propriul serviciu. Pironkova câștigă primul set cu 6-2 și pleacă cu avantaj moral în actul secund, în care servește și își adjudecă un prim ghem foarte disputat. Urmează un break și un rebreak, după care Alexandra câștigă pentru prima dată pe serviciul său și egalează la 2. Se merge cap la cap și la 5-4 Dulgheru salvează două mingi de meci și egalează, însă cedează ultimele două ghemuri – 7-5.

La rândul său, Victor Hănescu (locul 73 ATP) a jucat de la egal la egal în primul set cu Serghei Stakhovsky (locul 83 ATP), iar decizia s-a luat la tiebreak unde românul cedează cu 7-2. 18 puncte s-au jucat în primul ghem al setului secund pe serviciul ucraineanului, pe care și-l adjudecă până la urmă. Urmează egalități până la 3-3, iar la 4-3 Stakhovsky reușește break-ul. Victor recuperează cu un rebreak și scorul devine 5-4 pentru ucrainean, însă acesta pune presiune pe jucătorul nostru și încheie setul cu un nou break – 6-4. Revanșa se amână, poate proxima ocazie va fi la București, cu ocazia turneului din aprilie.

Alte știri din Tenis de câmp