Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Drumul tricolorilor către JO de la Beijing începe la BrașovRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Dec 2019

Drumul tricolorilor către JO de la Beijing începe la Brașov

Patinoarul Olimpic din Brașov găzduiește în perioada 12 – 15 decembrie 2019 turneul de hochei pe gheață al echipelor de seniori contând pentru turul 2 de precalificare la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 programate să se desfășoare la Beijing. În organizarea Federației Române de Hochei pe Gheață, turneul reunește patru reprezentative, cea a Islandei, a Israelului, a Kyrgyzstanului și, bineînțeles, cea a României.

Tricolorii sunt marii favoriți ai competiției din prisma valorii lotului, România fiind cea mai bine clasată selecționată în ierarhia mondială dintre cele patru formații participante. Promovați în Divizia I A pentru ediția 2020 a Campionatului Mondial și cu un coeficient de 1.990 puncte ce îi plasează pe locul 27 în ierarhia mondială, tricolorii se află la două divizii distanță de selecționata Israelului, locul 33 în aceeași ierarhie și care va evolua anul viitor în Divizia II A după ce a câștigat grupa B a aceleiași divizii în fața Islandei. Formația insulară este clasată mai bine decât Israelul, pe locul 32, dar a avut o prestație mai slabă în acest an. Kyrgystan este ultima clasată în Grupa III B, ultima a Campionatului Mondial, și ultima în ierarhia stabilită de IIHF, locul 44. Cu toate acestea, selecționata asiatică a câștigat primul rund de precalificări disputat în urmă cu o lună în Luxemburg și și-a câștigat dreptul de a evolua la acest nivel.

Programul turneului este următorul:

Joi, 12 decembrie

-  ora 15:00, Islanda - Kyrgyzstan

-  ora 19:00, Israel - România

Vineri, 13 decembrie

-  ora 15:00, Islanda - Israel

-  ora 19:00, România - Kyrgyzstan

Duminică, 15 decembrie

-  ora 15:00, Kyrgyzstan - Israel

-  ora 19:00, România – Islanda

Alte știri din Hochei