Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Drumul Stelei duce către Europa LeagueRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Aug 2015

Drumul Stelei duce către Europa League

Un meci pe terenul unei echipe din fosta Iugoslavie este întotdeauna unul cu cuțitele pe masă, evident la figurat. Meciul retur al Stelei din dubla turului 3 preliminar al UEFA Champions League de pe terenul celor de la Partizan Belgrad poate primi acest atribut, fiind jucat deschis, cu multe faze de poartă, cu angajament de ambele părți și cu răsturnări de situație incredibile. Un meci trăit cu aceeași intensitate în tribune ca și în teren care s-a încheiat, din păcate, cu un rezultat defavorabil campioanei României.

Veniți la Belgrad după egalul 1-1 de pe Arena Națională, roș-albaștrii aveau nevoie să marcheze pentru a spera la calificare, iar Chipciu și Varela au dat semnalul ofensivei încă din primele minute. Cu toate acestea, în minutul 8 golul apare la poarta lui Cojocaru, după o neînțelegere a portarului stelist cu colegul său din defensivă Papp. O lovitură grea pentru elevii lui Mirel Rădoi, dar speranțele renasc rapid după golul înscris de Muniru în minutul 11 cu un șut din careu în dreapta portarului Zivkovic. Sârbii trec la controlul jocului și presează, dar Steaua răspunde prin bara lui Tade din minutul 27, un preambul al golului 2 marcat de Hamroun în minutul 33 din pasa lui Adi Popa. Steaua întoarce scorul în infernul de la Belgrad, situație preconizată de puțini susținători ai săi, cu atât mai puțin de vulcanicii suporteri ai celor de la Partizan! Un gol anulat al lui Bojinov macină nervii celor din tribune și pauza găsește Steaua în avantaj după cea mai bună repriză făcută în acest sezon.

Imediat după pauză, în minutul 48 Varela primește cartonașul roșu pentru o intervenție neregulamentară din postura de ultim apărător după ce Papp a pierdut balonul la 30 de metri de propria poartă, iar arbitrul ungur Istvan Vad a mutat infracțiunea în careu și a dictat și penalty pentru Partizan. Bojinov îi duce pe suporterii Partizanului pe culmile disperării ratând lovitura de penalitate după ce a trimis balonul în stâlpul din dreapta porții lui Cojocaru, însă presiunea sârbilor marchează un crescendo. Golul plutea în aer și a venit în minutul 60, norocos, din devierea lui Papp la șutul lui Jevtovic. 2-2 și Steaua era totuși calificată la acest scor, însă elevii lui Rădoi au dovedit că au puterea să atace și să își construiască ocazii și în 9 jucători de câmp. În 5 minute, între 63 și 68, Steaua ratează trei ocazii prin Tade, Muniru și Papp și are și un gol anulat pentru ofsaid la Papp, însă zeul Fotbal este crud și un minut mai târziu Partizan trece în avantaj. Zivkovic a fost găsit de Oumaru cu o pasă în mijlocul careului stelist, apoi tânărul mijlocaș sârb îl culcă din fentă pe Breeveld și înscrie cu un șut la colțul lung. 3-2 și Steaua nu mai are forța de a mai înscrie, eforturile individuale nu mai au succes și în prelungiri lipsa lui Varela din angrenajul defensiv se cunoaște din nou: Trujic, abia intrat, reușește să înscrie în doi timpi de lângă Toșca și stabilește scorul final.

Se termină Partizan – Steaua 4-2 (1-2), iar sârbii se califică cu 5-3 la general, în timp ce Steaua se pregătește de play-off-ul Europe League.

 

Partizan (antrenor Zoran Milinkovic): Zivkovic - Vulicevic, Balazic, Fabricio, Petrovic - Brasanac, Jevtovic - Oumarou, Babovic (min. 90 Trujic), Zivkovic - Bojinov (min. 61 Ilic)

Steaua (antrenor Mirel Rădoi): Cojocaru - Alcenat, Papp, Varela, Toşca - Breeveld (min. 72 Tudorie), Muniru - Popa, Hamroun (min. 70 Iancu), Chipciu (min. 51 Guilherme) - Tade

Alte știri din Fotbal