Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
"Drift Community Grand Prix", pe 18 octombrie, în BucureştiCristi Cimpoes / Mediafax Foto
07 Oct 2014

"Drift Community Grand Prix", pe 18 octombrie, în Bucureşti

Cei mai buni piloţi de drift din ţară se vor confrunta, la 18 octombrie, în parcarea târgului Vitan din Capitală, la primul Grand Prix organizat de Romanian Drift Community, la eveniment participând autoturisme, motociclete şi un tir, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Peste 20 de maşini de peste 500 de cai putere, pregătite pentru competiţiile internaţionale sunt anunţate la start.

"Va fi un show la cel mai înalt nivel în lumea driftului, de la urmăriri spectaculoase pline de suspans şi până la efecte pirotehnice care vor face deliciul publicului. Vom avea inclusă şi partea de stunt, cu motociclete, care promit un spectacol interesant, dar în premieră şi un truck drift, adică derapaje controlate cu un cap de tir, dar şi tandem între acesta şi o maşină", a declarat Andrei Balica, iniţiatorul proiectului.

"Drift Community Grand Prix" va fi transmis în direct şi pe internet, prin intermediul portalului www.driftcommunity.ro. "Ne dorim să arătăm tuturor românilor faptul că driftul nu înseamnă acele cerculeţe şi burnout, ci reprezintă un stil de pilotaj care deja începe şi în România să prindă amploare crescând exponenţial de la an la an, atât ca număr de simpatizanţi, cât şi nivelul calitativ al piloţilor. E foarte important să fie practicat într-un cadru sigur, departe de stradă. Acest eveniment respectă standardele competiţiilor din motorsport internaţionale asigurându-se padoc standardizat, asistenţă medicală şi asistenţă tehnică pe toată durata evenimentului", a spus şi Denis Manea, cofondator al Romanian Drift Community.

Spectatorii prezenţi la Drift Community Grand Prix vor avea ocazia de a participa din dreapta pilotului la competiţie, în timpul sesiunilor de Taxi Drift.

Piloţii care vor participa la Drift Community Grand Prix sunt consacraţi în campionatele naţionale şi europene, printre aceştia numărându-se Călin Ciortan, Marius Mitrache, Gabi Imre, Cătălin Trifan si Ilarion Grigorici, dar şi piloţi debutanţi, precum Alin Grădinaru, care la 15 ani se poate lăuda cu multe trofee în lumea moto.

Înfiinţat în 2014, Clubul Sportiv Romanian Drift Community îşi propune să îi aducă împreună pe toţi piloţii amatori şi profesionişti, într-un cadru legal şi să promoveze acest stil de pilotaj în vederea afilierii la o federaţie deja existentă sau creării unui nou for.

 

sursa: mediafax.ro

Alte știri din Motorsport