Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Arte marțiale
Două victorii pentru România la Mondialele de MMA din Las Vegas
07 Iul 2016

Două victorii pentru România la Mondialele de MMA din Las Vegas

În prima zi a mondialelor de arte marţiale mixte care se desfasoară la Las Vegas, România a bifat două victorii şi o înfrângere. La categoria 70,3 kg, Cristian Iorga l-a învins la puncte după 3 runde pe irlandezul Ciaran Clarke si va lupta în turul următor contra francezului Mahio Campanella.

Tot la 70,3 kg, Paul Butacu a câştigat prin submission (strangulare în triunghi) în prima repriză în faţa spaniolului  Antonio Hermogenes Galda. În turul următor, Butacu îl va întâlni pe australianul Eben Cox.

La categoria 83,9 kg, Marius Cantoneru a pierdut prin submission în repriza a treia (strangulare in triunghi) în fața englezului Tom Crosby.

În competiţia fetelor, la categoria 52 de kg, Raluca Dinescu, vicecampioană europeană de MMA in 2015, o va înfrunta în primul tur pe japoneza Rika Hamada. Dinescu este prima româncă participantă la Campionatul Mondial de MMA, aflat la a 4-a ediţie.

Federaţia de MMA din România a înscris în această competiţie 4 sportivi. Evenimentul, organizat de Federaţia Internaţională de Arte Marțiale Mixte – IMMAF – în colaborare cu cea mai puternică promoție de MMA din lume, UFC, este găzduit la Las Vegas în cadrul celei mari expoziții din lume dedicate artelor marțiale de contact, UFC Fan Expo. La editia din acest an s-au înscris 256 de sportivi din 40 de țări.

Federatia de MMA din Romania participă pentru a treia oară consecutiv la aceasta competiţie. FMMAR este o federaţie nebugetară care a făcut demersurile necesare pe lângă MTS pentru recunoaşterea artelor marţiale mixte ca ramură sportivă în România.  “Sperăm ca zilele acestea MTS să emită ordinul de recunoaștere, așa cum prevede legea”, spune George Stanciu, președintele CS Agon, inițiator al cererii de recunoaștere a artelor martiale mixte ca ramură sportivă.

Alte știri din Arte marțiale