Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Două transferuri importante pentru SCM Rm. Vâlcea
17 Mar 2020

Două transferuri importante pentru SCM Rm. Vâlcea

Chiar dacă pandemia a paralizat competițiile naționale și continentale, cluburile își pregătesc loturile pentru sezonul viitor. Ajunsă în faza sferturilor de finală a EHF Champions League la prima sa participare, campioana României SCM Rm. Vâlcea privește atentă ediția viitoare a competiției și a anunțat două noi încorporări în lotul pregătit de Florentin Pera.

Astfel, luni s-a anunțat pe contul oficial de Facebook al clubului semnarea contractului cu ️Evgenija Minevskaja, jucătoare germană ce va juca pe postul de inter stânga. Evgenija provine dintr-o familie de campioni, tatăl ei câștigând titlul olimpic în 1992, în timp ce mama sa a fost dublă campioană mondială, în 1986 și 1990, ambii părinți fiind foști internaționali ai Uniunii Sovietice. Născută la Minsk, în Belarus în 31 octombrie 1992 și având înălțimea de 1,83 m, ea este componentă a naționalei Germaniei, împreună cu care a participat la trei turnee finale mondiale și la unul european. În sezonul 2013/2014 a fost golgheteră a Bundesligii cu 293 de goluri din postură de componentă a formației TuS Metzingen, ea evoluând de-a lungul timpului pentru alte două formații din campionatul german, Thüringer HC și HC Leipzig. În prezent este componentă a formației franceze Brest Bretagne Handball pentru care a marcat 26 de goluri în actuala ediție a EHF Champions League.

Astăzi formația vâlceană a anunțat că Maren Nyland Aardahl se va alătura începând cu noul sezon. Norvegianca născută pe 2 martie 1994 la Trondheim joacă pe postul de pivot și are 1,83 m înălțime, evoluând de-a lungul timpului la Byasen Handball Trondheim și SG BBM Bietigheim. Venită în vara trecută la clubul german, Maren a înscris 20 de goluri în actualul sezon al EHF Champions League în care a fost adversară vâlcencelor în grupa C a competiției.

Alte știri din Handbal