Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Două medalii de bronz la SamsunAFP / Mediafax Foto
29 Mar 2014

Două medalii de bronz la Samsun

Delegaţia ţării noastre a început cu dreptul puternicul Grand Prix de judo de la Samsun (Turcia), cucerind vineri, 28 martie, 2 medalii de bronz, prin Andreea Chiţu la categoria -52 de kilograme şi Corina Căprioriu la -57 de kilograme.

Ambele rezultate vin ca un plus de moral pentru Campionatele Europene de Judo, ce se vor desfăşura la Montpellier (Franţa) luna viitoare.

La categoria sa, Andreea Chiţu a câştigat grupa C, învingându-le în ordine pe Astride Gneto (Franța) şi pe Petra Nareks (Slovenia), apoi a rezolvat foarte rapid meciul pentru medalii trecând de Annabelle Euranie (Franța), pentru ca în semifinale să piardă în faţa italiencei Odette Giuffrida. Odată cu medalia de bronz Andreea şi-a consolidat locul 5 mondial, adăugând încă 120 de puncte cucerite la acest concurs.

Corina Căprioriu, locul 7 mondial la categoria imediat superioară, -57 de kilograme, a avut primul tur liber, apoi a câştigat turul doi în faţa elveţiencei Larissa Csatari, cedând însă grupa în întâlnirea cu franţuzoaica Laetitia Blot. În recalificări, sportiva noastra le-a învins pe rând pe brazilianca Ketleyn Quadros şi pe elveţianca Emilie Amaron, cucerind la rândul său medalia de bronz.

Ambele sportive au însă ca obiective principale cucerirea unei medalii la viitoarele Europene şi Mondiale.

Ţara noastră a deplasat la această competiţie 10 sportivi, 6 la feminin şi 4 la masculin, după cum urmează: Corina Căprioriu (-57 kg), Andreea Chiţu (-52kg), Violeta Dumitru (-48kg), Larisa Florian (-52kg), Ioana Matei (-48kg), Loredana Ohai (-57kg), Costel Dănculea (-73kg), Daniel Natea (+100kg), Vladuţ Simionescu (+100kg), Laszlo Szoke (-66kg).

Vă vom ţine la curent cu rezultatele celorlalţi concurenţi.

Alte știri din Judo