Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Două medalii de bronz în ultima zi a Campionatelor EuropeneAFP / Mediafax Foto
26 Iun 2016

Două medalii de bronz în ultima zi a Campionatelor Europene

Campionatul European de scrimă de la Torun s-a încheiat sâmbătă, 25 iunie, cu ultimele două probe pe echipe: spadă feminin și sabie masculin.

În Polonia, echipa de spadă feminin a României a urcat pentru a șasea oară consecutiv pe podium. Nu a fost aur, la fel ca la ultimele două ediții – Strasbourg și Montreux, dar elevele lui Dan Podeanu și George Epurescu au cucerit medaliile de bronz.

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au avut următorul parcurs la Torun: 

Tabloul de 16 – liber; Tabloul de 8 45-26 cu Polonia; Semifinale – 36-41 cu Franța; Finala mică – 27-19 cu Ungaria.

A fost a treia medalie cucerită de România în proba de spadă feminin la acest Campionat European, după aurul Simonei Gherman și argintul Anei Maria Popescu, ambele la individual.

 

La o oră distanță a fost rândul echipei de sabie masculin să urce pe treapta a treia a podiumului la Europeanul din Polonia. Și tot după o victorie în finala mică împotriva Ungariei.

Formația pregătită de Mihai Covaliu și Dan Găureanu a avut următorul parcurs la Torun: 

Tabloul de 16 – 45-22 cu Turcia; Tabloul de 8 – 45-42 cu Franța; Semifinale – 32-45 cu Rusia; Finala mică – 45-32 cu Ungaria.

Echipa României a fost alcătuită din: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu.

Precedenta medalie cucerită de echipa de sabie masculin a României la un Campionat European a fost cucerită în 2012, argint la Legnano.

 

sursa: frscrima.ro

Alte știri din Scrimă