Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Judo
Două medalii de aur pentru România la BakuAFP / Mediafax Foto
08 Mai 2015

Două medalii de aur pentru România la Baku

Corina Căprioriu și Monica Ungureanu au cucerit medalii de aur la concursul de judo Grand Slam de la Baku (Azerbaidjan).

Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a câștigat aurul în limitele categoriei 57 kg, după ce a învins-o în finală pe britanica Nekoda Smythe Davis. Căprioriu a învins-o în optimi pe franțuzoaica Helene Recevaux, prin waza ari, în sferturi a întrecut-o pe sârboaica Jovana Rogic, prin ippon, în semifinale a câștigat la rusoaica Irina Zabludina, prin waza ari, iar în ultimul act s-a impus prin ippon în fața britanicei Smythe Davis.

Loredana Ohâi a ratat medalia de bronz la categoria 57 kg, fiind învinsă în meciul decisiv de Miryam Roper (Germania). În optimi, Ohâi a trecut de luxemburgheza Manon Durbach (ippon), în sferturi a învins-o pe rusoaica Tatiana Kazeniuk (puncte de penalizare), pierzând semifinala cu Nekoda Smythe Davis (waza ari) și meciul pentru bronz cu Roper (ippon).

Monica Ungureanu a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 48 kg, după ce a învins-o în finală pe unguroaica Eva Csernoviczki. În optimi, Ungureanu a dispus de rusoaica Lilia Lotfulina (waza ari), în sferturi a trecut de franțuzoaica Aurore Climence (waza ari), în semifinale a câștigat la puncte de penalizare în fața braziliencei Nathalia Brigida, iar în finală a învins-o pe Csernoviczki, prin waza ari.

Tot la 48 kg, Violeta Dumitru a pierdut în primul tur în fața franțuzoaicei Laetitia Payet.

Andreea Chițu a câștigat argintul în limitele categoriei 52 kg, după ce a fost învinsă în finală de brazilianca Erika Miranda. Chițu, vicecampioană mondială anul trecut la Celiabinsk, s-a impus în optimi prin ippon în fața australiencei Hannah Trotter, în sferturi a învins-o pe kosovara Distria Krasniqi, tot prin ippon, în semifinale a trecut de franțuzoaica Priscilla Gneto (ippon), dar a cedat în finala cu campioana mondială din 2013 (ippon).

Ungureanu și Căprioriu au fost recompensate cu 5.000 de dolari fiecare (4.000 pentru sportivă, 1.000 pentru antrenor) și câte 500 de puncte în clasamentul mondial, care contează pentru calificarea la JO de la Rio de Janeiro 2016. Chițu a fost recompensată cu 3.000 de dolari (2.400 sportiva, 600 antrenorul) și cu 300 de puncte, în timp ce Ohâi va primi 100 de puncte. Grand Slam-ul de la Baku are premii totale de în valoare de 154.000 de dolari.

România va avea trei reprezentanți și la masculin, Cristian Bodîrlău (cat. 81 kg), Daniel Natea și Vlăduț Simionescu (ambii la cat. +100 kg).

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Judo