Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Două amicale, două remize într-o zi pentru ViitorulSportPictures.eu
22 Ian 2018

Două amicale, două remize într-o zi pentru Viitorul

În cantonamentul din Turcia, de la Belek, FC Viitorul a disputat luni două partide de verificare. În primul meci al zilei, elevii lui Gheorghe Hagi au remizat cu formația Kapaz din Azerbaidjan, scor 1-1 (1-0), după un meci în care constănțenii au fost cei care au dictat ritmul jocului, dar au înscris o singură dată.

Viitorul a avut primele oportunități prin Mladen, în min. 6, șut puțin pe lângă poartă de la 22m, iar apoi prin Dumitrescu, în min. 21, mijlocașul de 19 ani încercând să-l surprindă pe portarul advers cu un șut de la 50 de metri. După o primă ocazie semnată de azeri în min. 22, Gavra a deschis scorul în min. 29, când a reluat din 6m o centrare a lui Dumitrescu. Formația din Azerbaidjan a egalat în min. 81, cu șansă, la una din puținele situații clare pe care și le-a creat.

Cea de-a șasea partidă de verificare din cadrul cantonamentului a fost disputată cu echipa rusă FK Rostov, meciul încheindu-se, la fel ca prima partidă a zilei, la egalitate, scor 1-1 (1-0). A fost un nou joc bun al constănțenilor în special în primele 45 de minute, când au dominat clar și și-au creat numeroase ocazii de a înscrie.

De altfel, la prima ocazie a jocului, în min. 13, s-a și deschis scorul: după o acțiune începută de la Ianis Hagi, mingea a fost centrată în careu de Căpușă, Chițu a deviat cu capul până la Mailson, iar acesta a marcat, tot cu capul, primul gol în tricoul Viitorului. În min. 20, Chițu ar fi putut înscrie și el, dar nu l-a putut învinge pe portarul advers din situație de unu la unu, pentru ca în min. 27 șutul lui Ganea de la aproximativ 23 m să lovească bara porții adverse. Tot Viitorul putea înscrie și în min. 35: I. Hagi a recuperat o minge pe partea stângă, i-a pasat în centrul careului lui Chițu, acesta a prelungit până la Mailson, iar șutul olandezului a fost respins în bara transversală de portarul rus. Ultimele două situații de gol ale primei reprize au aparținut tot campioanei României. Mai întâi Chițu a reluat cu capul peste poartă în min. 43, din 6 m, pentru ca în min. 45 mingea trimisă cu călcâiul de I. Hagi de la 12 m să treacă foarte puțin pe lângă poartă. Prima situație de gol la poarta lui Tordai a venit de abia în min. 49, dar Cicâldău a replicat peste alte patru minute cu un șut de la 22 m. După o altă situație de gol a constănțenilor în min. 56, Rostov a egalat în min. 66, prin Ionov, care a reluat mingea cu capul, din doar 5 m. Rușii au mai avut o situație bună de a marca în min. 69, dar scorul a rămas neschimbat până la final.

Alte știri din Fotbal