Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi extreme
Dor Geta Popescu (11 ani) a escaladat cei mai înalți munți din Iran AFP / Mediafax Foto
03 Sep 2014

Dor Geta Popescu (11 ani) a escaladat cei mai înalți munți din Iran

Dor Geta Popescu, alpinistă în vârstă de doar 11 ani, legitimată la Clubul Sportiv Montan Altitudine, a reușit ascensiunea pe Muntele Sabalan, înalt de 4.811 m, al doilea vulcan ca înălțime din Iran, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

La numai cinci zile de la ascensiunea pe Damavand (5.671 m), cel mai înalt vulcan al Asiei, Dor Geta Popescu a reușit un nou record de vârstă, precizează sursa.

Plecarea din tabăra superioară, aflată la 3.500 m altitudine, a avut loc la ora 6 dimineața și, după o ascensiune de 4 ore și 50 de minute, în jurul orei locale 10,50, Altitude Expeditions Team, divizia de munți înalți a Clubului Sportiv Montan Altitudine, a atins Vârful Sabalan, punctul cel mai înalt al craterului vulcanului de 4.811 m. În cadrul echipei, Geta s-a remarcat prin tenacitate, determinare și o bună pregătire fizică, elemente ce au făcut posibilă realizarea celor două recorduri de vârsta în cadrul expediției din Iran, se mai arată în comunicat.

Dor Geta Popescu este sportivă a Federației Române de Alpinism și Escaladă și în august 2013, la vârsta de 10 ani, a realizat un record mondial de vârstă pe Muntele Ararat — 5.137 m. Ca și pentru sora ei, cunoscuta alpinistă Crina Coco Popescu, locul antrenamentelor, testelor și deciziilor pentru expedițiile în munți înalți ale Getei este Circuitul ''7 Munți din Grădina Carpaților'', a cărui laureată este în anii 2013 și 2014, pentru parcursurile de iarnă, și a celui de 7 munți în 7 zile.

Dor Geta Popescu și Altitude Expeditions Team se vor întoarce în țară miercuri 3 septembrie, la ora 20,50, pe Aeroportul Internațional ''Henri Coandă''.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Sporturi extreme