Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
LNHM: Dobrogenii preiau conducereaSorin Pană / SportPictures.eu
30 Sep 2016

LNHM: Dobrogenii preiau conducerea

Etapa a 6-a a Ligii Naționale de handbal masculin a programat astăzi două partide care pot fi considerate derby-uri regionale.

La Suceava, CSU a confirmat jocul bun de la Călărași din etapa trecută și a obținut a doua victorie consecutivă în întâlnirea în care a primit vizita celor de la HC Vaslui. Elevii lui Sandu Iacob abordau partida din deplasare cu încrederea acordată de seria de patru victorii consecutive, iar rezultatul la pauză le confirma superioritatea din teren, fiindu-le favorabil cu trei goluri avans. În startul reprizei secunde vasluienii au mărit ecartul la patru lungimi și l-au menținut până cu 10 minute înainte de final, atunci când gazdele au explodat pur și simplu și au înscris de opt ori consecutiv în timp ce oaspeții au ratat două lovituri de la 7 metri. Cu acest rezultat sucevenii urcă pe locul 6 cu 9 puncte, imediat sub vasluieni, care au 12 puncte.

În celălalt meci al zilei, HC Dobrogea Sud a depășit la Constanța pe AHC Dunărea Călărași. Prima repriză s-a derulat după un scenariu de film, cu gazdele desprinzându-se de la 6:5 la 11:5, apoi cu călărășenii egalând la 12 cu două minute înainte de final. Golul lui Buricea a stabilit scorul pauzei și a lansat echipa gazdă pe o pistă favorabilă în repriza secundă, jucătorii pregătiți de Djordje Cirkovic conservând până la final un avantaj de trei goluri. Cele trei puncte obținute îi urcă pe dobrogeni pe primul loc al clasamentului cel puțin temporar, până la finalul partidei de duminică dintre HC Adrian Petrea Reșița și Dinamo București.

 

Programul etapei a 6-a a Ligii Naționale este următorul:

Vineri, 30 septembrie

CSU Suceava - HC Vaslui  23:19 (10:13)

HC Dobrogea Sud - AHC Dunărea Călărași  25:22 (13:12)

Sâmbătă, 1 octombrie

HC Odorhei CS - AHC Potaissa Turda

CSM București - CSM Satu Mare

CSM Făgăraș - CSM Focșani 2007

Duminică, 2 octombrie

SCM Politehnica Timișoara - CSA Steaua București

HC Adrian Petrea Reșița - Dinamo București

Alte știri din Handbal