Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Dinamo a învățat lecția pragmatismuluiSportPictures.eu
15 Mar 2014

Dinamo a învățat lecția pragmatismului

Primul meci al serii de sâmbătă programat în cadrul etapei a XXIII-a au adus față în față două echipe aflate în creștere de formă, ”U” Cluj și Dinamo București. Băieții lui Mihai Teja s-au văzut înfrânți după o serie ”engleză” de două egaluri în deplasare și o victorie în propriul fief contra celor de la Astra Giurgiu.

Dinamo a venit sub Feleac după egalul din Ghencea și victoria mai puțin concludentă în fața Coronei Brașov și viza victoria pentru a se menține în lupta pentru locul 4 alături de FC Vaslui și Pandurii Tg. Jiu. Alb-roșii au dominat începutul de partidă și au avut în chiar minutul 2 o mare ocazie prin Bilinski, foarte aproape să fructifice o greșeală imensă a lui Abrudan care l-a servit cu un balon la 30 de metri de poarta lui Veselovski, dar portarul gazdelor s-a ”lăsat” pe partea dreaptă și a respins șutul polonezului. În minutul 13 balonul circulă pe traseul Rotariu-Matei-Lazăr , iar ultimul trage mult afară din interiorul careului clujean. Meciul curge fără a putea nota ocazii clare de gol, iar jocul pe contre de la începutul reprizei secunde o dă câștigătoare pe Dinamo. Un contraatac declanșat în minutul 59 îi pune pe bucureșteni în situație de 3 la 1, iar Lazăr alege varianta cea mai bună, aceea de a-i pasa lui Cosmin Matei, aflat în poziție regulamentară, iar acesta îl execută pe Veselovski cu un șut pe jos. Gazdele au reclamat un fault la faza care a declanșat contraatacul, dar arbitrul Adrian Comănescu a dat credit tușierului Marius Nicoară și a lăsat faza să curgă. Dinamo cedează încet-încet inițiativa, dominarea clujenilor este sterilă, astfel că până în apropierea finalului de meci nu mai apare nicio ocazie importantă. În chiar ultimul minut al prelungirilor Lemnaru ratează o ocazie monumentală de a egala, după ce s-a trezit cu mingea servită perfect de Calcan la punctul cu var, dar vârful gazdelor nu reușește decât un șut în piciorul unui fundaș advers.

Meciul se termină 0-1 (0-0) cu dinamoviștii urcând la cota 39, cu 3 puncte mai mult decât FC Vaslui și dovedind că au învățat lecția pragmatismului, a victoriei cu minim de goluri marcate. ”U” Cluj rămâne cu 21 de puncte pe locul 16 și se află înaintea unui derby local după care doresc să recupereze punctele pierdute la adevăr.

 

U Cluj (antrenor Mihai Teja): Veselovski – Ciupe, Ninu, Abrudan, Tîrnăcop – D. Bucşa, Kovacs (min. 62 Calcan) – Boutadjine, A. Lungu (min. 81 M. Ene), Borza (min. 61 M. Nicu) – Lemnaru

Alte rezerve: V. Niculescu, Neag, Gercaliu, Menezes

Dinamo (antrenor Flavius Stoican): Bălgrădean – L. Rus, Thicot, D. Grigore, S. Filip – Boubacar, Elton (min. 70 I. Şerban) – V. Lazăr, D. Rotariu, C. Matei (min. 77 Bărboianu) – Bilinski (min. 61 J. Thomas)

Alte rezerve: Naumovski, H. Crişan, C. Munteanu, Velici

Alte știri din Fotbal