Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Dinamo – Tomis, finala Cupei RomânieiSportPictures.eu
22 Mar 2014

Dinamo – Tomis, finala Cupei României

Vineri, 21 martie, a început la Piatra Neamţ turneul final din Cupa României la volei masculin, ediţia 2013 – 2014, în care se calificaseră patru echipe pentru cele două meciuri de semifinale.

Ştiinţa Explorări şi CSVM Zalău merg acasă, iar Dinamo Bucureşti şi Tomis Constanţa rămân încă o zi la Piatra Neamţ pentru meciul decisiv al Cupei României la volei masculin, 2013-2014, programat astăzi, 22 martie, de la ora 15:00 (televizat de DigiSport).

 

Prima partidă a avut loc de la ora 15:00. Liderul campionatului a avut de trecut un examen lejer cu o echipă care nu a luptat constant pentru orice minge la fileu, CSVM Zalău. Tomis a luat un avans prin câştigarea primelor două seturi, apoi s-a văzut pusă la încercare în setul trei, pe care l-a cedat la opt puncte diferenţă. Forţa de revenire a fost de partea constănţenilor în setul al patrulea, ei întorcând în oglindă scorul din setul anterior.

  • Tomis Constanţa - CSVM Zalău 3 – 1 (25-22, 25-20, 17-25, 25-17)

Au evoluat formaţiile:

CVM Tomis: Zhekov, Nemec, Stancu, Spînu, Rodriguez, Bahov şi Ivanov - libero (au mai jucat: Tănăsescu şi Laza). Antrenori Martin Stoev şi Radu Began.

CSVM Zalău: Lamb, P. Nagy, Mihalcea, Birău, Bala, Dal Bosco şi Feher - libero (au mai jucat: Cherbeleaţă şi Tebieş). Antrenori Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae.

 

Al doilea meci s-a disputat de la ora 19:00, cu prima şansă pentru dinamovişti. Aceştia au luat în serios începutul partidei şi au pus stăpânire peste fileu cu atacuri susţinute. Primele două seturi le-au câştigat cu “viteza a doua”, obţinând de fiecare dată un avans liniştitor. Băimăreni s-au pus pe treabă doar în setul al treilea, pe care l-au condus cu un ritm bun, reuşind să reintre în joc. În setul al patrulea, tot ei au dat tonul, părând a recupera deficitul de pe tabelă. Au condus cu 6-5 şi 10-7, dar dinamoviştii au mai forţat exact cât le trebuia pentru victorie şi calificare în finală: au preluat conducerea cu 15-16 şi au menţinut-o până la final.

  • Ştiinţa Explorări Baia Mare – Dinamo Bucureşti 1 – 3 (17-25, 18-25, 25-23, 22-25)

Au jucat în această semifinală:

Ştiinţa Explorări: Răileanu, Negrean, Cuciureanu, Socaciu, Tutea, Suson, Tofan (libero). Au mai jucat: Nagy si Păstean. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop.

Dinamo: Despotovski, Ontere, Soloc, B. Mureşan, Brcic, Drăghici, Gavrilovic (libero). A mai jucat: Roman. Antrenor: Daniel Rădulescu.

Alte știri din Volei