Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Dinamo Romprest - victorie importantă
06 Dec 2013

Dinamo Romprest - victorie importantă

Miercuri seara, în meci contând pentru turul 4 al Ligii Campionilor, în grupa C, echipa feminină de volei Dinamo Romprest a obținut în deplasare cea de a doua victorie, tot în fața belgienelor de la Gent Dames, cu scorul de 3-0 (pe seturi 25-17, 25-12, 25-20).

Astfel, Dinamo și-a asigurat poziția a treia în grupă, având șanse mari de a continua în cupa CEV, însa o victorie la Sopot ar echivala cu o calificare în etapa următoare a Ligii Campionilor.

 

Clasamentul grupei C in acest moment este urmatorul:

1. VakifBank Istanbul 12p;

2. Dinamo Romprest Bucureşti 6p;

3. Atom Trefl Sopot 6p;

4. Gent Dames 0p.

 

Menționăm că punctarea echipelor participante se face după criterii noi, și anume: Confederaţia Europeană de Volei a decis ca din acest sezon echipa calificată în urma partidelor tur-retur să fie cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3:0 sau 3:1, 2 puncte pentru victorie cu 3:2, 1 punct pentru înfrângere cu 2:3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0:3 sau 1:3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj. Astfel, dacă fiecare echipă câştigă cu 3:2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3:0 sau 3:1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3:0 sau 3:1, iar cealaltă cu 3:2, prima echipă merge mai departe.

Alte știri din Volei