Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Dinamo Romprest, jumătatea goală a paharuluiSportPictures.eu
06 Feb 2014

Dinamo Romprest, jumătatea goală a paharului

În manşa-tur a fazei Challenge Round la volei feminin, ultima înainte de semifinalele Cupei CEV, Dinamo Romprest Bucureşti a fost învinsă în 66 de minute de formaţia din Ekaterinburg, Rusia, Uralochka-NTMK.

În setul întâi, rusoaicele au avut nevoie de 21 de minute pentru 25-19, iar în setul al doilea de 23 de minute pentru 25-20. De fiecare dată, Uralochka a preluat conducerea pe început şi a reuşit să menţină impulsul. Setul al treilea a fost mai echilibrat, dar tot gazdele au punctat decisiv, după 22 de minute scorul fiind 25-20. Scorul meciului, 3-0 pentru Uralochka.

Aşadar, înaintea returului de săptămâna viitoare, Dinamo are în faţă un handicap de 3 seturi, greu de recuperat cu o formaţie extrem de puternică. Şansele ar putea creşte ţinând cont că în formaţia bucureşteană vor reintra, probabil, cele mai bune jucătoare.

Meciul s-a jucat marţi, 4 februarie, la Ekaterinburg.

Important de reţinut: Confederaţia Europeană de Volei a decis ca din acest sezon echipa calificată în urma partidelor tur-retur să fie cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3:0 sau 3:1, 2 puncte pentru victorie cu 3:2, 1 punct pentru înfrângere cu 2:3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0:3 sau 1:3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj.

Astfel, dacă fiecare echipă câştigă cu 3:2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3:0 sau 3:1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3:0 sau 3:1, iar cealaltă cu 3:2, prima echipă merge mai departe.

Alte știri din Volei