Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Dinamo București a câștigat Cupa RomânieiSportPictures.eu
13 Sep 2020

Dinamo București a câștigat Cupa României

Dobrogea Sud și Dinamo s-au bătut admirabil în primul derby al sezonului. Un duel de talie europeană, între două echipe valoroase, care ne reprezintă în EHF European League. Dinamo și-a confirmat statutul de favorită și a câștigat cu 24-21 (11-10), cucerind astfel singurele două trofee decernate pentru sezonul trecut: Cupa și Supercupa României.

Meciul a fost extrem de echilibrat în primele 40 de minute. Contănțenii și-au ținut sub presiune adversarii cât timp Ionuț Iancu a fost greu de bătut, Zoran Nikolic a finalizat inspirat de la semicerc, iar Vitaly Komogorov a găsit culoare pentru a arunca în forță de la 9 metri. Iranianul Saeid Heidarirad a făcut minuni, însă, în poarta lui Dinamo, iar interul stânga croat Ante Kuduz, votat cel mai bun jucător al sezonului trecut în Liga Zimbrilor, a ieșit la rampă la jumătatea reprizei secunde, când Dinamo a rupt echilibrul partidei. De la 11-12, în minutul 34 (gol Komogorov), Dinamo a întors scorul la 17-15, în minutul 43, și datorită șarjelor lui Vujic, iar apoi a accelerat, pe mâna lui Kuduz, la 19-15, în minutul 46. Noua achiziție, Javier Humet, a mai pus două goluri în plus pe tabelă, 21-15, și a făcut imposibilă revenirea băieților lui Djordje Cirkovic. “Delfinii” au redus diferența pe final și au încheiat meciul cu fruntea sus în fața unei echipe care și-a demonstrat din plin valoarea în sezonul trecut al Ligii Campionilor.

Câștigătoarea Cupei României ultima dată în 2017, Dinamo a luat titlul în 2016, 2017, 2018 și 2019, nu și în 2020, când a încheiat Liga Zimbrilor pe locul 1, dar titlul nu s-a acordat pentru că întrecerea internă a fost întreruptă în luna martie, din cauza pandemiei.

 

sursa: hcdobrogeasud.ro

Alte știri din Handbal