Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Din 2015 dispare licența pentru agenții de jucătoriSportPictures.eu
10 Mai 2014

Din 2015 dispare licența pentru agenții de jucători

Comitetul Executiv al FIFA a aprobat un nou regulament privind sistemul de reprezentare al jucătorilor și al cluburilor de fotbal, ce mai necesită și validarea de către Congresul FIFA, programat la Sao Paulo, pe data de 11 iunie 2014.

Astfel, de la 1 aprilie 2015, contractele încheiate până atunci de către agenții de jucători (conform regulamentului în vigoare, pe o perioadă de până la maximum 24 de luni) ar urma să devină nule, în locul lor urmând a fi introduse declarații ce vor trebui înregistrate pentru fiecare operațiune în parte la federațiile în cauză.

Mai exact, pentru fiecare tranzacție de jucător ar urma să existe un contract punctual, încheiat împreună cu un intermediar, care, de la 1 aprilie 2015, va putea fi persoană fizică, dar și juridică și care nu va mai avea nevoie de licență. S-ar renunța astfel la examenul de licențiere a agenților de jucători. 

De asemenea, FIFA mai punctează că ”noul regulament stabilește o limită asupra comisioanelor care merg către intermediari: 3% din venitul brut negociat pentru jucător (în cazul încheierii unui contract de muncă) sau din suma de transfer (în cazul încheierii unei înțelegeri privind transferul)”. O prevedere strictă face referire și la contractele jucătorilor minori, regulamentul ”interzicând orice plăți către intermediari”. 

Textul integral al circularei 1417 îl puteți găsi aici.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Business sport