Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Dica și Jianu câștigă titlul la dublu la ”Les Petits As”Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
31 Ian 2015

Dica și Jianu câștigă titlul la dublu la ”Les Petits As”

La începutul fiecărui an, la Tarbes, o localitate de la poalele munților Pirinei, în apropierea graniței franceze cu Spania, are loc cea mai importantă competiție organizată în Europa și destinată tinerilor jucători de tenis cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani. Desfășurată neîntrerupt din 1983 sub egida International Tennis Federation (ITF), competiția este sugestiv intitulată ”Les Petits As” și adună pe tablou cele mai promițătoare ”tinere rachete” de pe mapamond. În rândul laureaților se număr Richard Krajicek (1985), Michael Chang (1986), Paul-Henri Mathieu (1996), Richard Gasquet (1999), Rafael Nadal (2000) la băieți, în timp ce la fete lista cuprinde nume ca Anke Huber (1988), Martina Hingis (1991, 1992), Anna Kournikova (1994), Kim Clijsters (1997), Bethanie Mattek-Sands (1999), Dinara Safina (2000), Timea Bacsinszky (2002, 2003). Replică a Junior Orange Bowl ce se organizează în Florida, ”Les Petits As” este, așadar, un summit mondial al juniorilor la care românii au obținut de-a lungul timpului rezultate remarcabile. Răzvan Sabău a ridicat trofeul în 1991, în timp ce Dumitru Caradima (1993) și Bogdan Borza (2011) au jucat finalele turneului, iar în proba de simplu feminin Jaqueline Cristian a triumfat în 2012, finaliste fiind Raluca Olaru (2003) și Andreea Roșca (2013).

Ediția din acest an a turneului a adus noi performanțe pentru tenismenii tricolori, de această dată fiind rândul băieților să obțină rezultate superioare. Nini Gabriel Dica, timișoreanul de la Sport4Fun recent câștigător al Campionatului Național individual de iarnă pentru juniori de 14 ani, a ajuns până în penultimul act al competiției, acolo unde a cedat cu 6-3, 3-6, 1-6 partida disputată cu rusul Timofey Skatov. Alături de Nini, pe tabloul de simplu au concurat Filip Cristian Jianu (Dinamo București), Cezar Crețu (TC Micul As Iași), Sebastian Gima (LPS-CSS Constanța) și Mihai Răzvan Marinescu (CSS Ploiești).

Punctul culminant al participării echipei României la această ediție a avut loc în această seară. În proba de dublu, Dica și Jianu au acces în finala competiției și i-au avut ca adversari pe polonezul Wojciech Marek și taiwanezul Chun Hsin Tseng. Românii, câștigători ai Campionatului Național individual de iarnă pentru juniori de 14 ani, s-au impus în această seară cu 7-5, 5-7, 10-7 la capătul unui supertiebreak plin de răsturnări de situație.

Lotul fetelor a fost format din Carmen Roxana Manu (LPS-CSS Constanța), Sabina Dadaciu (Dinamo București), Oana Smaranda Corneanu și Andreea Velcea (Sport4Fun Timișoara). Performera echipei a fost Andreea Velcea, timișoreanca oprindu-se în optimi după ce a avut jocul în mână cu malteza Helene Pellicano, în fața căreia a cedat cu scorul 6-0, 6-7 (4), 2-6.

Alte știri din Juniori