Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Derby dezechilibratAlexandru Hojda / Mediafax Foto
31 Oct 2014

Derby dezechilibrat

A 157-a ediție a ”Derby de România” s-a încheiat cu o nouă victorie categorică a campionilor. Partida a început în nota de dominare a dinamoviștilor, așezați în teren de flavius Stoican într-un dispozitiv îndrăzneț, pe două linii apropiate ce a permis susținerea unui presing avansat ce a incomodat construcția stelistă. Modalitatea de răspuns folosită cu predilecție de Sânmărtean & co a fost lansarea de mingi în spatele liniei fundașilor adverși, însă încercările lor au fost fără succes.

Alexe are primul dialog cu Arlauskis în minutul 9, însă ultimul cuvânt îi aparține goalkeeper-ului stelist, care blochează șutul din unghi al atacantului și acordă corner. ”Roș-albaștrii” echilibrează treptat jocul și Keșeru iese la rampă în câteva rânduri, dar de fiecare dată, atenți, fundașii dinamoviști îl lasă în poziție afară din joc. La cealaltă poartă apar cele mai mari ocazii ale partidei, cu Lazăr care vede cum îi este suflată în ultima clipă mingea de Prepeliță, venit providențial în ajutorul colegilor din defensivă. La un minut după aceea, Bilinski este găsit cu o pasă în mijlocul careului stelist și reia din întoarcere, dar Arlauskis este din nou la post și respinge până la Cosmin Matei, a cărui reluare trece peste transversală. Elevii lui Gâlcă trec peste momentele de degringoladă din defensivă și revin în avanposturi cu principala gură de foc, Keșeru, căruia nu îi surâde norocul în minutul 36 când reluarea sa din 4 metri este respinsă incredibil de Marc. La 6 minute distanță vârful din Ghencea respinge de pe linia propriei porți șutul lui Bilinski, demonstrând că este un jucător capabil să acopere întreg terenul. Și dacă un atacant nu reușește să marcheze, la Steaua sunt fundași golgheteri, iar Szukala este unul dintre ei. În al treilea minut al prelungirilor primei reprize polonezul Stelei se înalță nestingherit în careul dinamovist și reia cu capul în plasă centrarea din lovitură liberă a lui Sânmărtean. Golul cade la fix, chiar înainte de pauză, steliștii intrând la cabine cu ascendent moral.

Dinamo are la reluare prima mare ocazie, Alexe ratând șutul din mijlocul careului și Arlauskis răsuflă ușurat. În minutul 64 o nouă lovitură liberă executată de Sânmărtean provoacă panică în careul advers, Szukala înălțându-se și recentrând cu capul pentru Varela, dar lovitura de cap a acestuia trece peste transversala porții lui Marc. Fundașii Stelei continuă să facă legea în careul dinamovist, Papp semnând în minutul 78 golul secund al Stelei după un contraatac purtat de Adi Popa, balonul fiind respins într-o primă instanță de Nedelcearu. Dinamoviștii sunt debusolați, iar două minute mai târziu Keșeru își trece și el numele pe lista marcatorilor la capătul unei incursiuni impetuoase a lui Chipciu pe partea stângă, care l-a găsit pe vârful stelist în mijlocul careului advers, iar reluarea sa din prima a fost imparabilă pentru Marc. ”Șeptarul” Stelei putea să dea lovitura de grație ”câinilor roșii” în minutul 85, însă luftul său cu poarta goală i-a amintit de vremea junioratului.

Dinamoviștii încheie în genunchi un nou derby, singura amintire pentru suporterii echipei din Ștefan cel Mare fiind debutul la 17 ani a lui Patrick Petre, băiatul jucătorului emblematic Florentin Petre.

Steaua – Dinamo 3-0 (1-0), un meci ce îi permite campioanei să mențină distanța față de urmăritoare, iar lui Flavius Stoican îi dă o nouă listă de probleme de remediat în mecanismul dinamovist.

 

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Filip - Prepeliţă, L. Sânmărtean (min. 77 Breeveld) - Ad. Popa (min. 88 N. Stanciu), Chipciu, Cr. Tănase – Keşeru (min. 82 Bourceanu)

Dinamo (antrenor Flavius Stoican): Marc - Fai, Nedelcearu, Cordoş, Grecu - Bărboianu (min. 89 Patrick Petre), Boubacar (min. 75 Gavrilă) - Matei (min. 63 D. Rotariu), Alexe, Lazăr – Bilinski

Alte știri din Fotbal