Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Motorsport
powered by Shell
Delecour confirmă şi în 2014Balasz Atilla / Mediafax Foto
23 Mar 2014

Delecour confirmă şi în 2014

Campionul ultimelor două sezoane ale Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, francezul Francois Delecour s-a impus în prima etapa a acestei competiţii, Raliul Braşovului, desfăşurată în perioada 20-22 martie.

Conducând un Peugeot 207 S2000, campionul en-titre a ocupat prima poziţie în clasamentul provizoriu al Tess Rally Romtelecom după prima zi de concurs împărţind victoriile în cele cinci probe speciale desfăşurate vineri cu italianul Marco Tempestini (Ford Fiesta R5), acesta cîştigând proba specială din Râşnov şi Romtelecom Rally Show, superspeciala din centrul Braşovului. Iniţial Tempestini a preluat conducerea în clasament după a doua specială, însă în probele de noapte a pierdut avansul, Delecour revenind în faţa sa cu un avans de 8.9 secunde

În a doua zi de concurs, cele două echipaje aflate în frunte au oferit o întrecere strânsă până la proba specială 8, când Delecour s-a desprins la 21 de secunde în faţa italianului şi nu a mai cedat multe secunde până la ultima probă specială, cea de a 11-a, în care a mers la conservarea rezultatului, astfel ca diferenţa finală între primii doi clasaţi a fost de 13,3 secunde.

Pe locul 3 s-a situat perechea Dan Gîrtofan/Adrian Berghea (Skoda Fabia S2000), la 36,4 de învingători, pe locul patru s-a clasat echipajul Sebastian Barbu/Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer Evo X R4), la 1:40,3, iar pe cinci a sosit echipajul Manuel Mihalache/Janos Soos (Mitsubishi Lancer Evo IX), la 3:13,3. Poziţia a şasea i-a revenit echipajului Edwin Keleti/Botond Csomortani (Ford Fiesta R5), la 3:15,7.

Unul dintre favoriţii la victorie, David Botka, a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme tehnice, printre cei care nu au reuşit să termine întrecerea numărându-se şi ungurul Gergo Szabo (fost campion al României), precum şi Bogdan Marişca.

Urmatoarea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, Raliul Aradului, va avea loc în perioada 9-10 mai.

Alte știri din Motorsport