Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Deciziile Comitetului Executiv al FRF din 3 iulie 2019
03 Iul 2019

Deciziile Comitetului Executiv al FRF din 3 iulie 2019

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 03 iulie 2019, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal, în prezența majorității membrilor săi, domnul Gino Iorgulescu și domnul Kyros Vassaras lipsind motivat, adoptă următoarele decizii:

–  Ia act de alegerea domnului Auraș Brașoveanu în funcția de membru al Comitetului Executiv al FRF, reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a, conform Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga a 2-a, desfășurată la data de 3 iulie 2019.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile finale, ale participării Echipei Naționale de Tineret a României la Turneul Final EURO U21 2019.

– Aprobă cu unanimitate de voturi clasamentele și rezultatele finale ale competițiilor naționale de juniori în conformitate cu Referatul Departamentului Competiții al FRF.

– Omologhează cu unanimitate de voturi rezultatele jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul 2019/2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi prelungirea mandatului organismelor jurisdicționale ale FRF până la data de 31 august 2019.

– Aprobă cu majoritate de voturi (1 vot împotrivă) măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Campionatul Național Liga I, astfel:

Sezonul 2020 – 2021

  • Înregistrarea a minim 20 de jucătoare care să participe în Campionatul Național U15 (cu posibilitatea de semnare a unui protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga I, Liga 2, Liga 3. În cazul în care se semnează un astfel de protocol, se participă în competiția de junioare cu numele clubului de L1 masculin)

Sezonul 2021 – 2022

  • Înregistrarea a minim 20 de jucătoare care să participe în Campionatul Național U15
  • Înscrierea unei echipe în Campionatul Național de Senioare (cu posibilitatea de semnare a unui protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga I, Liga 2, Liga 3. În cazul în care se semnează un astfel de protocol, se participă în competiția cu numele clubului de L1 masculin. Protocolul se poate extinde și pentru echipa de junioare)

Sezonul 2022 – 2023

  • Înregistrarea a minim 20 de jucătoare care să participe în Campionatul Național U15
  • Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U13
  • Înscrierea unei echipe în Campionatul Național de Senioare (cu posibilitatea de semnare a unui protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga I, Liga 2, Liga 3. În cazul în care se semnează un astfel de protocol, se participă în competiția cu numele clubului de L1 masculin. Protocolul se poate extinde și pentru echipa de junioare)

Echipa de senioare va juca în Liga a 3-a dacă nu există protocol de colaborare semnat. Dacă există semnat un astfel de protocol,echipa de senioare va juca la nivelul ligii în care activează clubul de fotbal feminin existent (cel cu care s-a semnat protocolul).

– Aprobă cu unanimitate de voturi măsurile de dezvoltare a academiilor de copii și juniori pentru cluburile cu echipe participante în Campionatul national Liga 1, respectiv cluburile cu echipe participante în Liga 1 să nu poată participa în cadrul Ligii 1 (să nu obțină Licența) începând cu sezonul 2021-2022, dacă nu obțin cel puțin 60 de puncte la clasificarea academiei de copii și juniori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul competitional al Campionatului Național U16.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modelul de declaratie de interese ce urmează a fi completat anual de arbitri, observatorii de arbitri și delegații de joc.

– Aprobă cu unanimitate de voturi schimbările de denumire ale următoarelor cluburi astfel:

  • Clubul Sportiv Municipal Școlar Reșița schimbă denumirea în Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița;
  • FC Viitorul Constanța SA schimbă denumirea în Fotbal Club Viitorul Constanța SA;
  • Fotbal Club R București SA schimbă denumirea în Fotbal Club Rapid 1923 SA.

– Aprobă cu unanimitate de voturi lista de observatori de arbitri pentru Liga a 2-a, sezonul 2019/2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea U Craiova 1948 Club Sportiv SA de a folosi în competiții denumirea Universitatea Craiova, cu mențiunea că în situația în care apare o hotărâre judecătorească care sa anuleze marca, să suspende sau să limiteze dreptul de utilizare a mărcii respective sau să anuleze contractul de utilizare a mărcii, clubul solicitant să revină de îndată la participarea în competitii sub denumirea acestuia astfel cum este aceasta înscrisă în evidențele Registrului Comerțului.

– Ia act de prezentarea domnului Felix Grigore, Manager Departament Competiții FRF cu privire la stadiul dezvoltării la nivel de copii și juniori al cluburilor cu echipe participante în Liga a 3-a.

– Împuternicește Comitetul de Urgență ca, în situația în care clubul din Făgăraș obține cele 3 avize necesare prevăzute în art. 38 alin. 5 din ROAF, acesta să aprobe participarea clubului în Competițiile de juniori U19 și U17.

– Aprobă cu unanimitate de voturi componența nominală a Comisiei Tehnice pentru sezonul 2019/2020. Componența nominală a Comisiei rămâne nemodificată, numindu-se și 2 secretari ai Comisiei în persoana domnilor Răzvan Rotaru și Valentin Sinescu.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art 1 alin. 3 din ROC fotbal în sală astfel:

Termenul limita pentru depunerea documentelor de afiliere la FRF este pana la data de 31 iulie a anului competitional.

Pentru a fi afiliate la FRF cluburile de fotbal in sala trebuie sa participe cu cel putin 1 echipa in competitiile de futsal seniori. 

Cluburile care sunt deja afiliate la FRF si nu indeplinesc conditia de mai sus, vor trebui sa o respecte incepand cu sezonul competitional 2020-2021.

Incepand cu sezonul 2020-2021, pentru a fi afiliate la FRF, cluburile de fotbal in sala trebuie sa participe cu cel putin 1 echipa de seniori si 1 echipa de juniori in competitiile de fotbal în sală.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea art 12 alin. 3 lit. a teza a 2-a și a 3-a din ROAF în sensul că ora 18.00 se înlocuiește cu ora 14.00, astfel încât modificarea orei de începere a jocurilor din Liga a 2-a cu excepția jocurilor televizate va fi 11.00 – 14.00.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca cluburile de drept public din Liga a 2-a pot cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competitional anterior obținerii dreptului de promovare (pentru evitarea oricărui dubiu cesiunea se poate face în pauza competițională anterioară sezonului 2019/2020, clubul de drept privat având drept de promovare la finalul sezonului 2019/2020).

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca, în situația în care un club de drept public din Liga a 2-a se regăsește, la finalul sezonului competitional, pe un loc promovabil sau pe un loc care îi dă dreptul să participe la un baraj pentru promovare, acest drept revine echipei cel mai bine clasate în același eșalon competitional, dar situată cel mult pe locul 6 și care îndeplinește toate celelalte condiții prevăzute de ROAF (de ex. deține licență de participare în Liga 1).

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Fotbal