Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Decizie majoritară: ”Nu cedăm”. Iorgulescu, mandat pentru negocieri cu ISBDragoș Savu / Mediafax Foto
08 Iun 2015

Decizie majoritară: ”Nu cedăm”. Iorgulescu, mandat pentru negocieri cu ISB

Principala concluzie a Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal a fost mandatarea președintelui Gino Iorgulescu pentru a negocia cu compania Intel Sky Broadcast (ISB) Media Holding Ltd respectarea condițiilor contractuale așa cum au fost ele stipulate în documentul original agreat de ambele părți în privința sumelor aferente drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1 și Cupa Ligii.

Intenția ISB Media Holding Ltd de a reduce de la 27,5 milioane de euro la 21 de milioane de euro anual suma plătită pentru drepturile de televizare a dat naștere la o opoziție în bloc a echipelor participante la competiția Ligii 1 și a fost subiectul principal al discuțiilor din cadrul Adunării Generale desfășurate astăzi. Cu excepția reprezentanților CFR Cluj și ASA Tg Mureș, care au susținut propunerea ISB Media Holding Ltd, ceilalți reprezentanți ai echipelor au avut o poziție comună de respingere a propunerii înaintate și așteaptă ca pe 15 iunie compania de media să vireze în contul LPF tranșa de 17 milioane de euro prevăzută în contract. Gino Iorgulescu a făcut o serie de precizări pe această temă în cadrul unei conferințe de presă organizate la finalul Adunării Generale.

"După discuții cu cluburile, membrii LPF au hotărât să mă împuternicească pe mine să am discuții cu firma ISB, agenția media care se ocupă de drepturile TV ale LPF, să ducă la bun sfârșit contractul încheiat anul trecut. O să am discuții și pe data de 19 iunie o să avem o altă Adunare Generală a LPF să vedem dacă vor respecta contractul sau ce altă hotărâre va lua LPF", a spus Iorgulescu. Există posibilitatea ca înțelegerea dintre LPF și ISB să fie ruptă, la fel ca și acceptarea unei alte variante identificate de comun acord, a mai precizat președintele LPF. "Dacă nu se respectă contractul, există și posibilitatea ca LPF să rezilieze unilateral înțelegerea. Se pot cere daune, dar numai în instanță și cu termene foarte lungi. Nu ne-ar avantaja o dispută legală", a adăugat Iorgulescu. Situația cluburilor nu este deloc îmbucurătoare, după cum a arătat domnia sa, și există posibilitatea intrării într-un colaps financiar, subliniind bunele intenții care l-au ghidat atunci când s-a implicat în acest proiect comun cu ISB: "Am făcut acest parteneriat pentru că la vremea respectivă a fost o ofertă foarte bună și nu cred că s-ar fi obținut acești bani printr-o licitație. Sunt alesul cluburilor și sunt în aceeași barcă cu ele. Dacă sunt convinși că am făcut tot posibilul pentru obținerea unor sume importante pentru desfășurarea campionatului, nu am observat nicio nemulțumire pe parcursul acestui an. Vom vedea ce va fi, poate vor exista nemulțumiți", a spus Iorgulescu.

De asemenea, Gino Iorgulescu a vorbit despre trecerea la noul sistem cu 14 echipe, decisă având la bază dorința de a anima competiția, de a spori atractivitatea pentru public prin creșterea numărului de întâlniri directe între echipele de tradiție sau a celor în cea mai bună formă sportivă, în play-off, dar și prin sporirea interesului pentru lupta acerbă din play-out, între echipele aflate în luptă pentru evitarea retrogradării: "Sistemul cu 14 echipe este pentru creșterea nivelului campionatului, este vorba de concentrarea jucătorilor valoroși la mai puține echipe, în felul ăsta crește valoarea loturilor. Playoff-ul sau playout-ul dau posibilitatea echipelor de tradiție să joace două derby-uri în plus, cum e Steaua - Dinamo, iar în ceea ce privește retrogradarea să fie o luptă mai acerbă, existând clauza că merg cu minus în liga secundă dacă nu îndeplinesc baremul", a spus Iorgulescu.

Alte știri din Business sport