Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Debut în sezonul de primăvarăSportPictures.eu
14 Feb 2014

Debut în sezonul de primăvară

În Ghencea, Steaua și Concordia Chiajna au fost primii actori care au ieșit pe scena primei ligi la ridicarea cortinei pentru sezonul de primăvară. Laurențiu Reghecampf a readus spectacolul în teren și a primit alături de elevii săi aplauzele celor 11.000 de spectatori care au așteptat două luni reîntâlnirea cu fotbalul competițional.

Ionuț Chirilă a fost nevoit să se prezinte într-o distribuție afectată de indisponibilități și, sub presiunea tribunei și pe fondul unei unui joc expansiv al adversarului, s-au văzut conduși rapid pe tabela de marcaj. Surprinzătoarea formulă de echipă fără vârf autentic propusă de Reghecampf l-a adus pe poziție de finalizator pe Varela în minutul 9, care a fructificat centrarea lui Adi Popa de pe partea dreaptă. Chipciu își face rost de o minge de gol la o pasă neglijentă a lui Leca către propriul portar și dublează diferența pe tabelă în minutul 32. Gazdele continuă presiunea și pentru cei care au văzut meciul a devenit clar că Sânmărtean este playmaker-ul pe care Steaua îl căuta de multă vreme. În urma unui fault în careu asupra lui Stanciu, arbitrul Cristian Balaj dictează penalty și ultima achiziție a Stelei a primit sarcina de a bate lovitura de pedeapsă sub aplauzele tribunei. Sânmărtean reușește să transforme de două ori aceeași lovitură de pedeapsă, repetată la fluierul centralului după ce câțiva jucători au intrat în suprafața de pedeapsă înainte de execuția loviturii. Steaua face 3-0 și se intră la pauză.

În partea a doua a meciului scenariul este același, iar presiunea gazdelor este resimțită acut. Acest lucru s-a văzut și în minutul 62, când Rîmniceanu gafează la șutul nu foarte puternic al lui Chipciu și scapă în poartă o minge parabilă. Nu se mai întâmplă nimic până la final, iar Steaua trece pe primul loc în clasament la egalitate de puncte cu Astra (42), însă cu un meci mai puțin.

Steaua a jucat în formula: Tătăruşanu – Varela, Szukala, Gardoş, Pârvulescu – Pintilii (min. 75 Răduț) – Ad. Popa (min. 54 Keșeru), Sânmărtean (min. 81 Piovaccari), N. Stanciu, Tănase – Chipciu.

Concordia Chiajna a avut în teren următorul ”11”: Râmniceanu - Dima, Leca, Melinte, Savin - Papasterianos, Bambara (min. 38 Purece) - Onduku, N. Roşu, Coşereanu (min. 62 Orlando da Costa) – Wellington (min. 62 Florea).

Alte știri din Fotbal