Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Debut cu gol la nici 17 aniSportPictures.eu
15 Mar 2014

Debut cu gol la nici 17 ani

Steaua a învins cu scor de forfait Gaz Metan Mediaș3-0 (1-0) – la capătul unui meci pe care l-a controlat în întregime și la finalul căruia a câștigat un jucător, Vâlceanu, care a debutat cu gol în tricoul roș-albastru.

Keșeru a fost cel mai dinamic jucător al gazdelor pe începutul de partidă și a reușit deschiderea scorului în minutul 13 după o recentrare a lui Adi Popa în mijlocul careului la o fază în care a dovedit că știe să se plaseze în cea mai bună poziție de a primi mingea. După alte 4 minute, același Adi Popa îl găsește pe Keșeru în careul advers, dar nu prinde cel mai bun șut al său și Pleșca respinge. Revenit în rândul titularilor, Piovaccari arată și el poftă de joc și se află la capătul câtorva faze, fie construite de el pe recuperare, fie angajat de Iancu sau Varela. În minutul 34 Bawab face o demonstrație de virtuozitate tehnică și după ce trece în dribling de fundașii steliști șutează slab pe direcția lui Tătărușanu.

La un sfert de oră după pauză apar primele emoții la poarta lui Tătărușanu, după ce Bawab trece puțin pe lângă minge la șapte metri de but, apoi Tahar șutează puternic, dar pe mijlocul porții. Imediat după aceea, o acțiune simplă a lui Adi Popa penetrează cele două rânduri ale defensivei medieșene și îl lasă pe Piovaccari în poziție de șut la marginea careului de 16 metri. Acesta nu ratează ocazia de a trage la poartă, însă Pleșca respinge. Colaborarea dintre cei doi steliști dă roade în minutul 66, tot cu Adi Popa pe post de servant și Piovaccari la finalizare la marginea careului mare, italianul ajungând la al optulea gol marcat în campionat. Prepeliță are o ocazie bună în minutul 71, dar șutul său pe jos este respins de Pleșca. Ofensiva steliștilor nu se oprește și tânărul Vâlceanu, intrat în locul lui Sânmărtean, este autorul unui șut periculos din 16 metri după o pasă primită de la un Adi Popa aflat într-o dispoziție de joc foarte bună. Pe final, ambele echipe lasă garda jos pentru frumusețea spectacolului. Ocaziile încep să alterneze și oaspeții ripostează prin Florin Dan, dar șutul său din cădere este respins de Tătărușanu. La poarta cealaltă Pîrvulescu șutează puternic din careu și Pleșca respinge cu mâna, după care este rândul lui Tătărușanu să se afirme la șutul lui Mărkuș. Prelungirile aduc și ultimul gol al meciului, unul pe care Robert Vâlceanu îl va ține minte o viață întreagă: tânărul jucător bate cu un elan scurt o lovitură liberă de la 21 de metri ușor lateral dreapta, mingea trimisă de el oprindu-se în vinclul porții lui Pleșca.

A fost ultima fază a unui meci care duce Steaua la 7 puncte în fața Astrei și 10 în fața celor de la Petrolul, echipe care se vor întâlni direct mâine. Gaz Metan rămâne cu 27 de puncte pe poziția a 8-a a clasamentului.

 

Steaua București (antrenor Laurenţiu Reghecampf): Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Sânmărtean (min. 77 Vâlceanu) - Popa, Keşeru (min. 64 Pîrvulescu), Iancu (min. 55 Prepeliţă) - Piovaccari

Alte rezerve: Niţă, Râpă, Grădinaru, Răduţ

Gaz Metan Mediaș (antrenor Cristian Dulca): Pleşca - Trtovac, Muth, Frăsinescu, Buzean - Todea (min. 58 Fl. Dan), Tahar - Al. Munteanu (min. 74 Llullaku), Bawab, C. Petre -  Vitinho (min. 70 Mărkuş)

Alte rezerve: Greab, Avram, Zaharia, Mach

Alte știri din Fotbal