Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
De doi pești speranțăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Oct 2015

De doi pești speranță

”ROO-MÂNIA! ROO-MÂNIA!” Arena Națională a fost un cazan în clocot sub presiunea celor aproape 55.000 de spectatori ce au împins din spate unsprezecele trimis în iarbă de Anghel Iordănescu pentru o victorie ce ne apropia de calificare. Un gol atât de dorit s-a lăsat așteptat și a venit târziu în această seară. Și, cum se spune, mai bine mai târziu decât deloc, căci acest gol îi ține în viață pe tricolori, care au arătat o cu totul altă față decât în ultimele trei partide în care jocul a lăsat de dorit și golul a lipsit din caseta tehnică.

Ei au pornit în trombă cu o mare ocazie a lui Keșeru în chiar primul minut, reluarea sa cu capul din colțul careului mic în urma unui corner fiind respinsă cu pieptul de un fundaș finlandez. Urmează o bară a lui Bogdan Stancu în minutul 8, dar și primele emoții la poarta lui Tătărușanu la reluarea lui Pohjanpalo de două minute mai târziu respinsă cu un reflex de zile mari al goalkeeper-ului nostru. A fost doar un moment de relaxare al bîieților noștri, care au revenit în ofensivă și l-au făcut mare pe portarul Hradecky. Bogdan Stancu, Papp, Dragoș Grigore și Keșeru trimit spre spațiul porții finlandeze, dar Hradecky este omniprezent și refuză golul unei echipe care s-a autodepășit făcând cea mai bună repriză din acest an.

După pauză Torje are un șut ce îl păcălește pe portarul finlandez însă lovește bara, a doua a serii pentru noi. Pe măsură ce timpul trece și mingea refuză să intre în plasă, după o nouă ratare a lui Keșeru întreaga echipă a României pare a avea în minte numai ofensiva, dar la scurt timp, în minutul 66, un duș rece îi aduce la realitate pe băieții lui Iordănescu. Golul lui Pohjanpalo coboară aripa tăcerii asupra Arenei Naționale. Dragoș Grigore este furat de peisaj și pleacă în siajul lui Chiricheș pentru a-l urmări pe Pukki în cursa acestuia spre careul nostru și nu îl mai ia în calcul pe Pohjanpalo venit din spate. Vârful finlandez primește pasa lui Pukki la marginea careului mare și singur cu Tătărușanu îl execută pe portarul nostru cu un șut sec. Mecanismul tricolorilor se gripează, Keșeru ratează pe bandă rulantă și se pare că are jumătate de normă în defensiva oaspeților, Sânmărtean nu mai reușește nimic, în timp ce Pukki face ce vrea în treimea noastră și îi dă emoții lui Tătărușanu. Scăpăm ieftin în minutul 72 după o intervenție de penalty și cartonaș roșu a lui Dragoș Grigore, dar nu reușim să coagulăm mai nimic în ofensivă, în timp ce apărarea continuă să dea rateuri. Ring și Pukki trec pe lângă 0-2 într-un moment istoric pentru echipa națională. Recordul de asistență de 54.364 de spectatori a fost salvat și nu a fost trecut pe o pagină neagră a istoriei echipei naționale deoarece Hoban a marcat în primul minut de prelungiri și a păstrat intacte șansele de calificare directă pentru naționala României.

S-a încheiat România – Finlanda 1-1 (0-0) și pentru a-și atinge obiectivul, tricolorii trebuie să învingă în deplasare echipa pescarilor feroezi care în această seară a perpelit Ungaria conducând-o la Budapesta aproape o oră.

 

România (antrenor Anghel Iordănescu): Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ - Hoban, Sânmărtean – Torje (min. 87 Adi Popa), Stancu (min. 69 Andone), Chipciu (min. 60 Maxim) – Keşeru

Finlanda (antrenor Markku Kanerva): Hradecky – Arkivuo (min. 65 Jelasto), Moisander, Arajuuri (min. 62 Toivio), Uronen – Ring, Halsti, Schüller, P. Hetemaj - Pukki, Pohjanpalo (min. 77 Hamalainen)

 

În celelalte întâlniri din grupa F s-au înregistrat rezultatele:

Irlanda de Nord – Grecia  3-1

Ungaria – Insulele Feroe  2-1

 

Duminică, 11 octombrie, vor avea loc ultimele meciuri, toate disputându-se începând cu ora 19:00:

Finlanda - Irlanda de Nord                           

Grecia - Ungaria                               

Insulele Feroe - România

 

Clasamentul înainte de ultima etapă arată astfel:

Loc Echipa M V E Î G P
1 Irlanda de Nord 9 6 2 1 15:7 20
2 România 9 4 5 0 8:2 17
3 Ungaria 9 4 4 1 8:5 16
4 Finlanda 9 3 2 4 8:9 11
5 Insulele Feroe 9 2 0 7 6:14 6
6 Grecia 9 0 3 6 3:11 3

 

Alte știri din Fotbal