Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
David Popovici și Robert Glință au stabilit azi două noi recorduri naționale la Europenele de la BudapestaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Mai 2021

David Popovici și Robert Glință au stabilit azi două noi recorduri naționale la Europenele de la Budapesta

Sportivii români continuă seria de evoluții foarte bune la Campionatele Europene de natație, găzduite în această perioadă de superba Duna Arena din Budapesta.

În capitala Ungariei, în finala probei de 100 m liber, la doar 16 ani, David Popovici s-a clasat pe locul șase cu un timp excelent: 48,08 secunde. Timpul obținut miercuri seara reprezintă un nou record național în proba de 100 m. Este pentru a treia oară când David a stabilit la Budapesta un nou record național în această probă. Precedentele performanțe au fost reușite, marți, 18 mai 2021, în serii – 48,30 secunde, și în semifinale – 48,28 secunde. Până la Europenele din acest an, recordul național în proba de 100 m liber îi aparținea lui Norbert Trandafir, de pe 29 iulie 2009, de la Roma, cu timpul de 48:75 secunde.

Tot miercuri seara, Robert Glință s-a calificat în finala probei de 100 m spate. Înotătorul român s-a clasat al doilea în cea de-a doua semifinală, cu timpul de 52,97 secunde, nou record național de seniori al probei. Practic sportivul lui Mugur Tomescu și-a bătut în această seară performanța reușit dimineață, în calificări, când a terminat cele două lungimi de bazin cu timpul de 53,26 secunde. Până la concursul de la Budapesta recordul național la 100 m spate era de 53,32 secunde și îi aparținea tot lui Robert Glință, din 27 mai 2018.

Robert Glință va concura joi seara, de la ora 19:06, în finala probei de 100 m spate din cadrul Campionatelor Europene de natație de la Budapesta.

 

sursa: frnpm.ro

 

Alte știri din Natație