Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Danzio Timişoara a crezut în ultima secundăSportPictures.eu
10 Mar 2014

Danzio Timişoara a crezut în ultima secundă

Liga Naţională de Baschet feminin s-a alimentat din mers şi a programat luni, 10 martie, două partide din etapa a 24-a, după ce vineri şi sâmbătă se jucase etapa a 23-a.

La Timişoara, în sala „Constantin Jude”, cu doar 300 de spectatori în tribune, a fost un meci extrem de echilibrat între două formaţii vecine de clasament, locurile 8-9, la egalitate de puncte (33): Danzio şi Phoenix.

Statistica ne arată nu mai puţin de 14 schimbări de lider şi de 7 egalităti pe tabelă. Ambele echipe au reuşit să marcheze succesiv cel mult 9 puncte şi să conducă având avans de 7/8 puncte. Titularele s-au comportat similar sub panou şi au înscris 62 de puncte (Danzio), respectiv 63 de puncte (Phoenix). Am putea spune că meciul a fost decis de rezerve, care au avut meciul lor direct încheiat cu 14-12.

În primul sfert, ambele echipe au croşetat cu scorul „unul pe faţă, două pe dos”, pasând jetonul de lider în teren la două-trei atatcuri reuşite. După singurul egal (8-8), timişorencele au înnodat mai bine firul de atac, terminând în faţă cu cinci puncte (19-14).

Sfertul doi a fost cu stânga-mprejur de mai multe ori, semn al echilibrului.. Până la pauză, nicio echipă nu trecuse de partea victoriei cu tot avântul, ci doar cu un punct pentru Phoenix (30-31).

După odihnă, s-a jucat la fel. Şi unele, şi celelalte au făcut risipă de ratări şi de puncte înscrise, „ameţind” tabela cu răsturnărle de scor. În minutul treiyeci, Danzio era din nou mai bună la limită: 50-49.

Dramatismul s-a prelungit şi se ajunsese în minutul 39:30 la egalitate, 73-73. Zivadinovic dă pe lângă o aruncare de două puncte, dar nu şi Ardeleanu care înscrie din două aruncări libere şi mai lasă şase secunde pentru victoria oaspetelor. Danzio cere time-out, trage de ultima secundă şi nu o scapă până ce coşghetera gazdelor nu rupe echilibrul cu trei puncte.

Pescovic, victorie! Danzio, victorie!

  • BCM Danzio Timişoara – CS Phoenix Galaţi 76 – 75 (19-14, 11-17, 20-18, 26-26)

Dintre marcatoare, s-au desprins Peskovic (Danzio) cu 31 de puncte, respectiv Williams (Phoenix) cu 24 de puncte.

 

Al doilea meci al etapei şi al zilei a fost jucat la Cluj Napoca şi s-a terminat cu victoria oaspetelor:

  • Universitatea Cluj Napoca – CS Municipal Târgovişte 70 – 95 (20-24, 14-28, 14-23, 22-20)

Nu s-a pus deloc problema cine învinge, cine pierde, echipa din Târgovişte conducând aproape permanent, la pauză având deja avantaj de 18 puncte. Clujencele au făcut prea puţin în sfertul patru, când deja era prea târziu.

Kajdacsi (21 de puncte, U Cluj) şi Green (21 de puncte, Municipal) au fost cele mai eficiente în atac.

Alte știri din Baschet