Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Dănuț Dumbravă: "Rugbyul poate fi un model de viață"Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Oct 2015

Dănuț Dumbravă: "Rugbyul poate fi un model de viață"

După revenirea naționalei din Anglia, mijlocașul Stelei Dănuț Dumbravă (34 ani) a împărtășit din impresiile sale despre cea mai spectaculoasă experiență, Cupa Mondialã 2015. Aflat la a parta sa participare, stelistul este cel mai galonat jucãtor în activitate al grupãrii din Ghencea, având o carierã internaționalã de peste 12 ani. Deoarece RWC este un episod încheiat pentru acesta, Dumbravã s-a întors la echipã cu mult elan, reluând pregãtirea alãturi de roș-albaștrii. Steaua se aflã acum în cantonament, la Mangalia, dar jucãtorul stelist și-a fãcut puțin timp în pauza dintre antrenamente pentru a povesti experiența Cupei Mondiale, opiniile și concluziile sale, planurile de viitor.

Dãnuț, cu ce impresii vii de la RWC?
Aș avea multe de spus, dar cred cã organizarea competiției, mediatizarea și atmosfera din timpul evenimentului au fost la superlativ.

Poți detalia?
Ca organizare, am avut condiții de antrenament excelente, în toate locațiile unde am jucat, cu toate facilitãțile puse la dispoziție: materiale specifice de pregãtire, suplimente pentru alimentație rapidã la fiecare meci, pânã și autocarul nostru era personalizat. Mediatizarea a însemnat un criteriu substanțial, deoarece am simțit cã ni s-a acordat o atenție sporitã; probabil, așa au fost tratați toți jucãtorii participanți, dar noi am privit cu multã emoție acțiunile presei, ne-am simțit cu adevãrat importanți. Nu în ultimul rând, atmosfera de la aceastã Cupã Mondialã a fost uluitoare. De exemplu, de fiecare datã când ieșeam pe stradã, fãceam zeci de poze cu oameni foarte curioși sã afle cât mai multe despre noi, purtam discuții mereu.

Din punct de vedere sportiv, ce ne poți spune despre ediția 2015?
Când am ajuns, am primit tot felul de materiale informative, cu opinii despre cine va juca finala, explicații ale unor specialiști locali care ne-au pus serios pe gânduri. Toți vedeau Anglia în finalã, iar pe noi pe ultimul loc. Se pare cã specialiștii respectivi s-au înșelat în evaluãri, deoarece Anglia a ieșit prematur din grupe, iar România a surprins împotriva așteptãrilor, învingând Canada. Este adevãrat cã viteza de joc și-a spus cuvântul, este la baza tuturor echipelor din acest turneu. Noi am încercat sã accelerãm, dinamizând cât mai mult tactica noastrã, deși toți adversarii noștri cunoșteau profilul echipei, bazat pe forțã și șut.

Dupã aceastã participare, ce regreți cel mai mult?
Regret cã am jucat doar un meci! Eram pregãtit pentru mai mult și aș mai fi vrut un meci de retragere din cariera internaționalã la aceastã Cupã Mondialã.

Ce urmeazã pentru tine?
Sezonul acesta vreau sã ne respectãm obiectivul, finala Superligii, iar la anul, dacã nu voi fi solicitat pe banca tehnicã, sper sã ajut echipa din teren. Îmi doresc sã închei cariera de jucãtor cu un trofeu în maximum doi ani.

Pe plan personal, ce așteptãri ai?
Sunt foarte fericit, am doi copii, Ianis (5 ani) și Iris (3 ani). Cel mare face sport, experimenteazã toate disciplinele, iar când îl întreb ce vrea sã fie, îmi rãspunde „vreau sã mã fac ca tine”. Sunã încurajator! Aș mai adãuga, sper sã merg într-o vacanțã cu familia, mãcar douã sãptãmâni sã petrec cu ei, pentru cã și eu și soția muncim destul de mult.

În loc de concluzie, te rog sã transmiți un mesaj despre aceastã experiențã?
Am fost ca o familie în ultimele 3-4 luni, s-au creat legãturi solide între jucãtori, majoritatea provenim din aceeași generație, am jucat mult împreunã în campionat. Am înțeles fenomenul. Sper ca spiritul acestui grup de la RWC 2015 sã se degaje și în mediul extrasportiv, cãtre cât mai mulți oameni. Ne bucurãm cã, prin comportamentul nostru, prin participarea noastrã, am reușit sã militãm pentru valorile rugbyului care nu înseamnã numai un joc bãrbãtesc, el prefațeazã un mod de viațã, un comportament uman, un model.

 

sursa: steauarugby.com

Alte știri din Rugby