Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Dan Petrescu, noul antrenor al ASA Târgu-MureșBogdan Maran / Mediafax Foto
11 Iun 2015

Dan Petrescu, noul antrenor al ASA Târgu-Mureș

Noul antrenor al ASA Târgu Mureș, Dan Petrescu, a declarat joi, în prima sa conferință de presă de la preluarea echipei, că înainte de a accepta să semneze un contract pe 3 ani cu mureșenii, a refuzat o ofertă venită din Anglia, pe motiv că acolo nu s-a simțit dorit ca la vicecampioana României.

"În sfârșit s-a terminat telenovela cu Dan Petrescu la Târgu Mureș, s-a terminat cu bine, de foarte multe zile se vorbește că voi ajunge aici, sunt fericit că am ajuns, pentru mine greul de acum începe. De fapt pentru noi toți. (...) Dacă sunt aici, înseamnă că ASA Târgu Mureș a avut tot ce îi trebuie. Condițiile de aici cred că sunt cele mai bune din țară, nu cred că există un club care să aibă ce am găsit aici, dacă o să avem și jucători, o să avem tot. (...) Nu am vrut să mă întorc în România, am așteptat oferte din străinătate (...) Dl. Maior a venit până la mine, la București, și a încercat cu tot dinadinsul să mă ia, vă dați seama că m-am simțit dorit, așa îmi place cel mai mult, nu să mă duc eu să mă autopropun. Și dacă m-am simțit dorit, normal că am venit aici până la urmă, am avut o ofertă din Anglia - e visul meu să ajung acolo - și cu toate acestea nu am fost convins de acea ofertă, nu m-am simțit dorit ca aici", a arătat Dan Petrescu.

Acesta a spus că este foarte fericit că a ajuns la un club care a terminat pe locul doi campionatul, "care a făcut campionatul să fie foarte interesant" și a ținut să îi felicite pe toți cei care au dus greul întrucât "au făcut un campionat extraordinar și sper să reușim cel puțin să facem același lucru anul viitor".

"E clar că pretențiile în momentul de față sunt mai mari, presiunea e mult mai mare, toți jucătorii care vor rămâne sper să înțeleagă acest lucru. Dacă anul trecut obiectivul era ca echipa să rămână în prima divizie, în mod sigur obiectivele vor fi altele. Deci cine va juca acum împotriva ASA Târgu Mureș va juca mult mai motivată și mai ales că prezența mea aici va face ca adversarul să-și dorească să câștige împotriva ASA. Jucătorii vor avea o presiune mai mare, o presiune mai mare ca noi avea doar Steaua, pentru că a fost pe primul loc. (...) Sper să aduc rezultatele pe care le dorește orașul, conducerea și toată lumea de aici. Mi s-a acordat încredere, e clar că va fi greu la început, pentru că sunt multe probleme cu jucătorii care încă nu au venit la antrenament, nu au semnat, nu ne-am adunat foarte mulți jucători. În primele zile au avut liber foarte mulți, sunt foarte multe probleme dar împreună sper să le rezolvăm. E clar că nu va fi ușor, va fi foarte greu să repetăm performanța de anul trecut, dar nu imposibil. Nimic nu e imposibil în fotbal dacă muncești bine", a subliniat Petrescu.

Antrenorul și-a exprimat satisfacția că Gabriel Mureșan, căpitanul ASA Târgu Mureș, s-a înțeles cu clubul și a rămas. Potrivit lui, una dintre dorințele sale pentru a prelua echipa a fost ca jucătorii care au dus greul în campionatul trecut să rămână.

"Sper ca împreună cu Bogdan Mara, noul președinte al clubului, să facem o echipă bună, împreună cu toți ceilalți să ne înțelegem, să mergem în aceeași direcție să fim o familie și la bine și la greu și mai ales la greu, pentru că la greu se văd adevăratele caractere. Sunt foarte fericit că sunt aici și sper să aduc satisfacție tuturor", a mai spus acesta.

Dan Petrescu a precizat că proiectul său cu ASA Târgu Mureș este unul pe termen lung și că dacă cei din conducerea clubului vor avea răbdare, va rămâne aici și 5 ani.

Petrescu își dorește ca ASA Târgu Mureș să semneze cât mai repede noile contracte cu jucătorii. el a adăugat că e nevoie de jucători tineri și jucători experimentați și că își dorește să aducă la lot o serie de fotbaliști de națională, mai ales fiindcă echipa va juca în cupele europene.

În privința campionatului românesc, Dan Petrescu a precizat că din ceea ce a observat acesta a scăzut valoric comparativ cu perioada în care el se afla în România, în urmă cu șase ani, când 10 echipe să băteau la titlu.

Dan Petrescu a primit din partea clubului ASA Târgu Mureș un tricou cu numărul 2, având numele "Super Dan" înscris pe acesta.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Fotbal