Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
DNS, ediția 2018-2019, se va desfășura pe două grupe geografice și va avea 12 echipeAndrei Luca / SportPictures.eu
17 Aug 2018

DNS, ediția 2018-2019, se va desfășura pe două grupe geografice și va avea 12 echipe

Divizia Națională de Seniori, al doilea eșalon valoric din rugbyul românesc va debuta în noua ediție 2018-2019 într-un format nou, comasând și echipele din Divizia A, al treilea eșalon valoric. Având la dispoziție două variante, cluburile participante au votat opțiunea preferată, astfel, competiția urmând a se desfășura pe două grupe, Centru Nord și Centru Sud, fiecare având câte șase echipe.

Grupa Centru Nord
CS Stiinta Petrosani
CSU Arad
CSM Suceava
CS Manastur
CSM Sibiu
CSS Gura Humorului

Grupa Centru Sud
CS Navodari
RC Barlad
RCM Galati
RC Grivita Bucuresti
CS Sportul Studentesc
ACS Rugby Morometii Turnul Magurele

„Aceasta comasare a fost gandita ca o sansa pe care sa o dam cluburilor din cel de-al treilea esalon valoric de a evolua la un alt nivel si in urmatorii ani noul format DNS sa fie locul in care tinerii jucatori veniti de la juniori sa-si faca pregatirea de a trece la seniori. Cum sezonul trecut putem spune a ca fost unul peste editiile anterioare, existand ani in care nu a promovat nicio echipa, din acest sezon doua foste reprezentante ale DNS au facut pasul catre SuperLiga CEC Bank si astfel s-a creat oportunitatea ca cele patru echipe din Divizia A sa urce o treapta. Mai mult, ne bucura aparitia a doua echipe noi cum sunt RC Gura Humorului si ACS Rugby Morometii Turnu Magurele”, a declarat Marius Raczek, directorul Departamentului Competitii.

Astfel, sezonul regulat va avea tur-retur, urmand sa debuteze pe 15 septembrie, ultima etapa a meciurilor fiind programata pentru 17 noimebrie.

Primele trei echipe clasate din fiecare grupa vor intra in play-off si vor juca un tur berger ce va avea loc intre 30 martie 2019 si 27 aprilie 2019. Pentru berger se va trage la sorti pentru pozitia in clasament, echipele pornind de la zero puncte.

Ultimele trei clasate din fiecare grupa vor intra in play-out si vor juca un tur berger ce va avea loc intre 30 martie 2019 si 27 aprilie 2019. Pentru berger se va trage la sorti pentru pozitia in clasament, echipele pornind de la zero puncte.

Semifinalele se vor disputa dupa sistemul play-off locul 1 cu locul 4, locul 2 cu locul 3, locurile 5 si 6 urmand sa isi pastreze pozitia de la finalul play-off-ului. Dupa aceasta faza vor urma jocuri de clasament final play-out: locul 7 cu locul 8, locul 9 cu locul 10 si locul 11 cu locul 12, tur-retur.

Ziua de competitie este sambata, iar ora oficiala de incepere este 10:00 sau 18:00, aceasta putand insa suferi modificari in functie de solicitarile scrise ale echipelor vizitatoare.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby