Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupe europene: Ce echipe întâlnesc tricolorii în tururile preliminareMircea Rosca / SportPictures.eu
19 Iul 2017

Cupe europene: Ce echipe întâlnesc tricolorii în tururile preliminare

Gazdă a forului continental, Viena a fost locul unde s-au efectuat tragerile la sorți ale meciurilor din Cupa EHF și Cupa Challenge.

În competiția feminină a Cupei EHF vor juca trei reprezentante ale tricolorului, prima care va intra în luptă fiind CSM Roman. Moldovencele vor juca în primul tur preliminar cu bosniacele de la HZRK Grude, primul meci acasă pe 9 sau 10 septembrie și returul o săptămână mai târziu. Cum adversara nu pare să le pună probleme, elevele lui Constantin Ștefan vor juca în turul secund contra unei adversare mult mai titrate, echipa maghiară DKKA Dunaujvaros, manșa tur în Ungaria pe 14 sau 15 octombrie și decisivul pe teren propriu la interval de o săptămână.

În această fază a competiției sunt prezente HC Zalău şi Dunărea Brăila, echipa de la malul Dunării putând întâlni o adversară pe care au eliminat-o anul trecut. Este vorba de norvegiencele de la Byasen, acestea trebuind însă să treacă de echipa poloneză Kram Start Elblag, iar brăilencele au avantajul de a juca prima manșă în deplasare. Acasă va juca echipa condusă de Gheorghe Tadici, care va întâlni învingătoarea dintre Ankara Yenimahalle (Turcia) şi OFN Ionias (Grecia), deplasarea din manșa retur trebuind să fie doar ca pentru un meci amical, ținând cont de diferența de valoare. A patra reprezentantă a României, SCM Craiova, va intra în competiție abia în turul al treilea și își va cunoaște adversara abia la finalul meciurilor din turul secund.

La masculin, în Cupa EHF ambele echipe românești care vor juca în turul 2 preliminar vor juca prima manșă pe teren propriu. Astfel, pe 7 sau 8 octombrie HC Dobrogea Sud Constanţa va fi gazdă pentru învingătoarea duelului din primul tur dintre islandezii de la Afturelding şi norvegienii de la BSK Handball Elite, iar CSM Bucureşti o va întâlni pe SKA Minsk (Belarus).

În Cupa Challenge, HC Potaissa Turda va evolua direct în cel de-al treilea tur preliminar și va juca primul meci în deplasare pe 18 sau 19 noiembrie cu kosovarii de la KH Trepca.

Alte știri din Handbal