Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupe europene: Calificare pentru ”tigri”, a doua înfrângere pentru ”delfini”Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Feb 2019

Cupe europene: Calificare pentru ”tigri”, a doua înfrângere pentru ”delfini”

HC Dobrogea Sud și CSM București au evoluat astăzi în competițiile europene în care sunt angrenate, ambele formații disputând jocurile în fața propriilor suporteri.

La Constanța fanii au creat o atmosferă de sărbătoare în Sala Sporturilor la primul meci pe teren propriu al ”delfinilor” în grupa C a Cupei EHF. Veniți după o înfrângere dramatică în prima etapă în deplasarea de pe terenul contra danezilor de la Team Tvis Hostelbro, elevii lui Zvonko Sundovski nu au putut trece de puternica formație FC Porto Sofarma. Echipa portugheză a controlat jocul pe tot parcursul acestuia și s-a impus cu 35:29 (18:13), trecând la conducerea clasamentului grupei cu maximum de puncte, 4. Pentru constănțeni golurile au fost înscrise de Crnoglavac - 6, Mladenovic, Kevic - câte 5, Nikolic - 4, Buricea - 3, Malinovic, Vujovic - câte 2, Nistor și Chikovani - câte o reușită.

Zvonko Sundovski a declarat după meci: ”Știam că Porto are calitate. Nu am început bine meciul, iar când un adversar câștigă unu contra unu, este foarte greu să faci față. Am încercat să ne apărăm și 5+1 și 4-2, am încercat să facem tot să îi surprindem, dar nu a mers. Porto a fost echipa mai bună. O să ne jucăm fiecare șansă, dacă există, să ne calificăm.” HC Dobrogea Sud va întâlni al treilea adversar din grupă, echipa spaniolă Liberbank Cuenca, pe 25 februarie, la Constanța.

O victorie importantă a obținut CSM București, rezultat în urma căruia ”tigrii” au parafat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Challenge. După succesul din urmă cu o săptămână din deplasarea de pe terenul cehilor de la Dukla Praga, 28:23, jucătorii pregătiți de portughezul Paulo Jorge Pereira s-au impus și astăzi în sala Dinamo cu scorul de 30:25 (15:10), Mănescu și Teixeira fiind cei mai prolifici marcatori cu câte 8 reușite. Î

ntre posibilii adversari ai ”tigrilor” se numără grecii de la A.E.K. Athens HC, finlandezii de la Dicken, rușii de la HC Neva Sankt Petersburg sau de la Dynamo-Victor Stavropol, belgienii de la HC Vise BM sau bosniacii de la RK Borac m:tel.

Alte știri din Handbal