Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Voluntariul ia o opțiune importantăBogdan Danescu / SportPictures.eu
27 Apr 2017

Cupa României: Voluntariul ia o opțiune importantă

Fără Băluță, Mateiu și Zlatinski, CS U Craiova a suferit la Turnu Severin în manșa tur a semifinalei Cupei României contra celor de la FC Voluntari. Pe de altă parte, oboseala acumulată în ritmul de joc la trei zile a erodat potențialul juveților, care nu mai au prospețimea și efervescența ofensivă cu care au impresionat în prima parte a campionatului.

Elevii lui Gigi Mulțescu au încercat să dea lovitura rapid și în minutul 5 Măzărache a speculat o pasă greșită a lui Spahija, însă reluarea către poarta lui Balauru nu a fost destul de puternică, ceea ce i-a oferit ocazia gafeurului să își repare greșeala și să respingă balonul. Treptat ilfovenii au echilibrat jocul și linia de mijlocași în care Lazăr, Cernat, Marinescu și Popadiuc au fost principalele motoare, a dovedit mai multă clarviziune în construcție. Marinescu a fost aproape de a deschide scorul în minutul 41, când a executat un corner la colțul scurt, mingea trimisă de el lovind bara în apropierea vinclului.

La pauză Gigi Mulțescu trimite forțe proaspete în teren, dar efectul în calitatea jocului nu a fost vizibil. În schimb, pe final de meci oaspeții s-au dovedit a fi mai periculoși, iar șutul lui Popadiuc din minutul 80 l-a întrebuințat serios pe Calancea, care a reușit în extremis să respingă în corner. Un fault comis în minutul 88 de Bancu la Deac a fost decisiv penstru deznodământul partidei. Pătrunderea jucătorului Voluntariului intrat în teren cu câteva minute în urmă a fost stopată neregulamentar de mijlocașul gazdelor, iar arbitrul Horaţiu Feşnic a indicat prompt punctul cu var și i-a acordat lui Bancu cartonașul galben. Marinescu a luat balonul pentru execuția loviturii de pedeapsă și l-a îngenuncheat pe Calancea.

S-a încheiat CS U Craiova – FC Voluntari 0-1 (0-0), returul de peste trei săptămâni anunțându-se a fi unul de foc ținând cont că oltenii vor arunca în luptă cu toate forțele pentru atingerea singurului obiectiv al sezonului rămas tangibil.

 

CS U Craiova (antrenor Gheorghe Mulțescu): Calancea - Dimitrov, Barthe, Kelic (min. 46 Dumitraş), Briceag - Bancu, Screciu, Gustavo (min. 76 Bîrzan) - Andrei Ivan, Jazvic - Măzărache (min. 46 Fajic)

FC Voluntari (antrenor Claudiu Niculescu): Balauru - V. Maftei, Cazan, Spahija, Acsinte - Marinescu, C. Lazăr - Căpăţână, Cernat (min. 63 Tăbăcariu), Popadiuc (min. 82 G. Deac) - A. Bălan (min. 67 Voduţ)

Alte știri din Fotbal