Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa României: Trofeul merge la TimișoaraSportPictures.eu
10 Mar 2019

Cupa României: Trofeul merge la Timișoara

SCM Politehnica Timișoara a intrat în posesia celei de-a doua Cupe a României din istoria handbalului masculin bănățean după o finală în care a trecut de CSA Steaua.

După finala pierdută anul trecut, elevii lui Pero Milosevic au profitat de oboseala acumulată de cei 12 jucători ai Stelei care ieri au luptat până la ultima picătură de energie în semifinala cu Dinamo și au făcut diferența în ultimele 30 de minute.

Prima repriză s-a încheiat într-o notă echilibrată chiar dacă timișorenii au condus și cu patru lungimi, steliștii reușind să intre la cabine cu un handicap de singur gol, însă uzura i-a forțat pe elevii lui Ovidiu Mihăilă să greșească din ce în ce mai mult în partea a doua a finalei. Conduși din teren de Sadoveac, MVP-ul turneului, timișorenii s-au distanțat treptat pe tabelă și au încheiat cu patru goluri în avans, 31:27 (15:14) și au adus la extaz suporterii care noaptea trecută s-au mobilizat și au făcut drumul din Banat până la Focșani.

În urma câștigării trofeului, SCM Politehnica Timișoara are asigurată participarea în ediția viitoare a Cupei EHF.

În finala mică, Dinamo a reușit să se mobilizeze după o serie de patru partide pierdute la un singur gol diferență (două cu Sporting CP, în campionatul intern cu CSM București și ieri cu Steaua) și s-a impus în fața gazdelor de la CSM Focșani pentru ul loc 3 care nu le alină, totuși, amărăciunea pierderii trofeului.

 

Iată rezultatele meciurilor turneului Final Four:

Sâmbătă, 9 martie

SCM Politehnica Timișoara - CSM Focșani 2007  25:18 (13:9)

Dinamo București - CSA Steaua București  25:26 (12:15)

 

Duminică, 10 martie

Finala mică

Dinamo București - CSM Focșani 2007  32:30 (14:14)

Finala

SCM Politehnica Timișoara - CSA Steaua București  31:27 (15:14)

Alte știri din Handbal