Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Cupa României: Timișoara Saracens câștigă primul derby al sezonuluiPaul Ursachi / SportPictures.eu
17 Aug 2019

Cupa României: Timișoara Saracens câștigă primul derby al sezonului

În cele două partide programate în runda secundă a Cupei Romaniei o victorie a revenit oaspeților, Timișoara Saracens impunându-se pe terenul campioanei en-titre, Știința Baia Mare, în timp ce, evoluând pe teren propriu, Gloria Buzău s-a impus de o manieră categorică în fața celor de la Dinamo București.

Contand pentru Grupa A din cadrul Cupei Romaniei, derbyul Stiinta Baia Mare - Timisoara Saracens a fost unul pe masura titulaturii acestei partide. Singurul eseu al primei reprize l-a marcat Alexandru Tigla, timisorenii replicand prin fostul jucator al gruparii maramuresene, Luke Samoa, care a concretizat trei lovituri de pedeapsa, la pauza zimbrii antrenati de Eugen Apjok avand un avantaj minim, 10-9.

Luke Samoa a marcat dupa reluarea jocului si Timisoara Saracens a trecut in avantaj, insa Stiinta Baia Mare a beneficiat de un eseu de penalizare. Victoria banatenilor, 22-17, au adus-o in cele din urma Valentin Poparlan, autor al unui eseu si Luke Samoa care s-a afirmat din nou din fata butului advers cu o transformare si o lovitura de pedeapsa, echipa de pe malurile Begai fiind in acest moment liderul Grupei A.

In Grupa B, Gloria Buzau s-a impus cu rezultatul de 46-14 in fata celor de la Dinamo Bucuresti, dupa o partida fara istoric, elevii lui Mugur Preda si Costica Mersoiu dominand categoric intalnirea. Desi primul eseu l-a marcat Dinamo Bucuresti, Gloria Buzau conducea la pauza cu 25-7, apoi in partea secunda buzoienii s-au distantat constant pentru un succes cu bonus ofensiv.

Gloria Buzau a marcat sase eseuri, autori Fili Lomani dubla, Marco Fuhri, Malafu Puniani, Ionut Simion, Wilfred Bowers, acesta din urma reusind si cinci transofrmari respective doua lovituri de pedeapsa. Pentru Dinamo Bucuresti s-a consemnat un eseu de penalizare alaturi de reusita lui Nicholas Moa, transformata de Antonio Savu.

Partida din Grupa A, dintre Tomitanii Constanta si Universitatea Cluj a fost reprogramata pentru data de 25 septembrie 2019.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Rugby