Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa României: Steaua și SCM Politehnica Timișoara vor disputa finalaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Mar 2019

Cupa României: Steaua și SCM Politehnica Timișoara vor disputa finala

La capătul unei zile pline de evenimente, la Focșani s-au stabilit finalistele Cupei României la handbal masculin. Începută cu partida dintre gazdele de la CSM Focșani și SCM Politehnica Timișoara, una tranșată pe final de plusul de experiență competițională a bănățenilor, dar și de calitatea individuală a unor jucători precum Sadoveac sau Marjanović, ziua trebuia să continue de la ora 17:30 cu a doua semifinală, Steaua – Dinamo. Din păcate, cele două galerii ale formațiilor rivale au declanșat o serie de incidente ce au determinat oficialii să amâne startul partidei pentru o oră și jumătate.

Disputat în cele din urmă fără participarea în tribune a celor două galerii, meciul a fost unul de foarte bună factură, decis în cele din urmă de un portar în zi de grație. Iranianul Mohsen Babasafari a făcut minuni între buturile echipei militare, una nevoită să alinieze la startul meciului numai 12 jucători, lotul fiind afectat de numeroase accidentări survenite pe parcursul participării în competițiile interne și în SEHA Liga.

Cu toate acestea, roș-albaștrii au fost echipa mai proaspătă în primele 30 de minute și le-au încheiat cu un avantaj de 3 goluri după ce au avut și +6 pe tabelă, 13:7. Dinamoviștii au prins viteză în partea a doua a jocului și au egalat la 25 atunci când mai erau mai puțin de 5 minute de joc după o repriză în care eliminările au fost mult mai multe. Elevii lui Ovidiu Mihăilă au fost mai lucizi și au stabilit scorul final prin golul înscris de Ionuț Georgescu, calificându-se în finala contra bănățenilor.

Eliminată în play-off-ul Velux Champions League după un meci cu final de coșmar cu Sporting CP Lisabona, Dinamo este nevoită să scoată de pe listă un obiectiv intern ce i-ar fi garantat participarea în Cupa EHF. Câștigătoarea trofeului va primi dreptul să evolueze în cea de-a doua competiție continentală în condițiile în care României I s-au alocat patru locuri în ediția viitoare a competițiilor continentale inter-cluburi.

 

Iată rezultatele meciurilor semifinale:

SCM Politehnica Timișoara - CSM Focșani 2007  25:18 (13:9)

Dinamo București - CSA Steaua București  25:26 (12:15)

 

Mâine se vor disputa partidele:

Finala mică

CSM Focșani 2007 - Dinamo București

Finala

SCM Politehnica Timișoara - CSA Steaua București

Alte știri din Handbal