Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Cupa României: Steaua s-a impus în eternul derby cu DinamoStefan Constantin / SportPictures.eu
03 Oct 2020

Cupa României: Steaua s-a impus în eternul derby cu Dinamo

Etapa a treia din Cupa României a programat în Grupa B, eternul derby al rugbyului românesc: Dinamo – Steaua. După un meci pe care l-au dominat în majoritatea timpului, roș-albastrii s-au impus pe stadionul Florea Dumitrache din Ștefan cel Mare cu 50-10, consolidându-și prima poziție în ierarhia grupei.

Dinamo a deschis scorul în minutul opt prin mijlocașul la grămadă Tudorel Bratu care a transformat o lovitură de pedeapsă. Steaua revenit în joc 10 minute mai târziu prin eseul aripii Ionuț Dumitru, Tudor Boldor a ratat transformarea, iar scorul a devenit 5 la 3 pentru Steaua. Minutul 23 a adus o încercare pentru echipa din Ghencea, prin Dragoș Ser, Boldor a transformat dintr-o poziție mult mai bună decât la eseul precedent și Steaua s-a distanțat la nouă puncte pe tabela de scor. Două minute mai târziu Steaua a rămas în inferioritate numerică, după cartonașul galben primit de Vlad Badalicescu în urma unei piedici la numărul 2 de la Dinamo, Merab Matkava. Tot ros-albaștrii au fost cei care au marcat puncte, căpitanul Eseria Vueti a reușit o încercare, Boldor a ratat transformarea și Steaua si-a consolidat avantajul. Ionuț Dumitru a reușit dubla in minutul 36, Boldor a transformat și scorul a devenit 24 la 3 pentru echipa din bulevardul Ghencea. Cu un minut înainte de pauza, fundașul Sioeli Lama a reușit o acțiune personală și a marcat un nou eseu, Boldor a trimis pe lângă, iar scorul, la pauză, a fost 29 la 3 pentru steliști.

Primele puncte in repriza secundă au venit în minutul 59, când Dragoș Ser a reușit și el dubla, Tudor Boldor a transformat și a adus scorul la 36 la 3 pentru Steaua. Militarii au rămas din nou în 14 oameni după cartonașul galben primit de Kuselo Moyake pentru un placaj periculos la Johan van Herden. La faza imediat următoare, tânărul Sergiu Puescu a scris primul eseu pentru Dinamo, Rafel Florea Jilaveanu a transformat și scorul a devenit 36 la 10. Cu 10 minute înainte de final, Vasile Balan a culcat si el balonul in terenul de tinta, Boldor a transformat pentru 43 la 10. Dennis Perju si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor cu eseul din minutul 74, Boldor a transformat si a stabilit scorul final, 50-10.

Al doilea meci programat maine, 4 octombrie, in aceasta etapa, in Grupa A, intre CSM Stiinta Baia Mare si SCM Timisoara nu se va mai disputa din cauza situatiei medicale existente in cadrul echipei banatene. Meciul este omologat cu rezultatul de 5-0 pentru baimareni.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby