Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Steaua, finală cu repetițieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
02 Apr 2015

Cupa României: Steaua, finală cu repetiție

Cea de-a doua semifinală a Cupei României a reprezentat o schimbare de partitură în comparație cu meciul celor două formații clujene de aseară. Față de baletul modern pe care foarte puțini spectatori au putut să-l înțeleagă aseară, întâlnirea dintre Steaua și Petrolul a adus exuberanța sambei pe gazonul Arenei Naționale. Rezultatul din tur – 1-1 pe ”Ilie Oană” – era ofertant, ținând cont că oaspeții erau obligați să se exprime ofensiv pentru a spera cel puțin la prelungiri.

Steaua și-a asumat rolul de metronom și a dat ritmul partidei încă din startul său. Adi Popa a deschis scorul în minutul 20 când a finalizat cu un șut plasat o acțiune începută pe stânga de Iancu, a cărui centrare în careu a fost preluată de Țucudean și trimisă către mijlocașul de buzunar al roș-albaștrilor. Defensiva petrolistă s-a mișcat greoi și nu a putut să-l blocheze pe autorul golului. La fel a procedat în minutul 32 când Satli are o intervenție greșită la marginea careului mare, iar Iancu semnează golul de 2-0 cu un șut în cros care îl bate pe Pecanha.

Steaua arată cu totul schimbată față de meciurile mai puțin reușite din punct de vedere al calității jocului care i-au marcat debutul de sezon și face spectacol cu mingea la picior la începutul reprizei secunde. Elevii lui Gâlcă debordează în atac și în minutul 50 Tănase ratează o ocazie monumentală, ”decarul” stelist nereușind să trimită din 5 metri mingea centrată de Adi Popa de pe partea dreaptă printr-o pădure de picioare ale apărării petroliste. În cele din urmă, Tănase face pace cu suporterii în minutul 68 marcând un gol tipic de mijlocaș stânga, după o pătrundere în careu și un șut cu efect la colțul lung. Ipsa reduce din diferență două minute mai târziu cu o lovitură de cap din careul mic în urma unui corner de pe partea dreaptă executat de Teixeira prelungită de Tamuz. Petrolul se aruncă în atac, dar steliștii nu cedează până la final și tabela înregistrează la ultimul fluier al lui George Găman scorul de 3-1 (2-0) și 4-2 la general.

Finala Cupei României se va disputa, așadar, pe 31 mai între Steaua și ”U” Cluj.

 

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): V. Cojocaru - Papp, Varela, Toşca, Guilherme - Prepeliță, Breeveld - Adi Popa (min. 89 Filip), Iancu (min. 73 Stanciu), Cr. Tănase - Țucudean (min. 71 Rusescu)

Petrolul (antrenor Mircea Rednic): Pecanha - Alcenat (min. 79 Peteleu), Ipsa, Satli, Fanchone - Vasilache (min. 46 Filip), De Lucas - Astafei, Kronaveter (min. 46 Tchite), Teixeira - Tamuz

Alte știri din Fotbal