Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Steaua, cu un pas în finalăSportPictures.eu
27 Mar 2014

Cupa României: Steaua, cu un pas în finală

Dacă ieri titram ”Nimic acum, vorbim peste 3 săptămâni” după meciul de la Ploiești, meciul de astăzi ne îndreptățește să oferim un pronostic pentru rezultatul dublei manșe dintre Steaua și Dinamo din cea de-a doua semifinală a Cupei României.

După întâlnirea din campionat, ambii antrenori și-au reevaluat pozițiile și au încercat să abordeze – și mediatic, și în teren – o partitură menită să le asigure apropierea de obiectivul competiției. Cei care au reușit au fost Laurențiu Reghecampf și echipa sa tehnică, autorii unei (re)montări a aceleiași formule de echipă care de Mărțișor termina la egalitate în Ghencea cu rivalii din Ștefan cel Mare. De partea cealaltă, Flavius Stoican a pregătit o formulă de echipă cu modificări semnificative din cauza accidentărilor care au afectat lista de jucători disponibili. Improvizațiile s-au văzut și au grevat substanțial rezultatul jocului.

Primul avertisment la poarta alb-roșiilor a venit în minutul 18 la mingea trimisă în bară de Nicușor Stanciu, fază la care fundașii lui Dinamo au părut pentru prima dată dezorientați. Trei minute mai târziu, Latovlevici deschide scorul cu un șut cu efect trimis din lateral stânga ce-l surprinde pe Bălgrădean ușor ieșit. Golul a venit la capătul unei faze prelungite de atac a Stelei, în care mingea a fost plimbată de pe partea dreaptă, centrată în careu, preluată și pasată de Tănase către Latovlevici în marginea careului de 16 metri. Mai mult decât atât, Latovlevici a șutat după un dribling scurt în fața adversarului direct. Dinamoviștii nu cedează și urcă spre buturile apărate de Tătărușanu, reușind să egaleze în minutul 32 prin Rotariu după o bâlbâială în careu a fundașilor steliști. Același Rotariu îi ajută pe roș-albaștri să revină în avantaj în minutul 39 când, după un corner, tânăra speranță dinamovistă reia neinspirat cu capul o centrare din corner, trimițând direct către mijlocul careului mare, acolo unde Varela a reluat din foarfecă laterală imparabil pentru Bălgrădean. Steliștii se dezlănțuie pe teren și Latovlevici ajunge să fie surprins în ofsaid la o acțiune ofensivă la care a participat și Varela. Golul 3 plutea în aer și a venit în minutul 44 la șutul deviat trimis de Chipciu de la 20 de metri. Repriza nu se termină, însă, fără golul 4 pentru Steaua, gol al cărui autor moral este Adi Popa, autorul unui dribling fin la mijlocul terenului conjugat cu naivitatea defensivei dinamoviste care l-a invitat să sprinteze către careul lui Bălgrădean și să-i paseze lui Tănase, rămas liber cu poarta goală, decarul stelist îndeplinind o simplă formalitate.

Debutul reprizei secunde aduce golul de 4-2 ce aprinde speranțele suporterilor dinamoviști. În minutul 53 Lazăr șutează din marginea careului mare, mingea lovește rădăcina barei din dreapta lui Tătărușanu și intră în plasă. Keșeru și Bilinski, intrați după pauză, animă jocul ambelor echipe, dar numai primul reușește să înscrie. Piovaccari ia rolul de servant în minutul 76 și îl pune în poziție ideală pe Keșeru în interiorul careului, iar vârful stelist îl execută pe Bălgrădean cu un șut la colțul lung, stabilind rezultatul final.

Steaua – Dinamo 5-2 (4-1) și după 16 ani Steaua marchează din nou 5 goluri celor de la Dinamo, meciul retur de peste trei săptămâni pare a fi o misiune imposibilă pentru Dinamo.

 

Steaua București (antrenor Laurențiu Reghecampf): Tătăruşanu – Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Pintilii, Sînmărtean – Ad. Popa (min. 59 G. Iancu), N. Stanciu (min. 46 Keşeru), Tănase – Chipciu (min. 69 Piovaccari)

Alte rezerve: Fl. Niţă, Prepeliţă, Pîrvulescu, M. Răduţ 

Dinamo București (antrenor Flavius Stoican): Bălgrădean – L. Rus, Durimel (min. 46 Ad. Popa II), D. Grigore, Grecu – Bărboianu (min. 73 St. Filip), Boubacar, Elton – V. Lazăr, Ţucudean (min. 54 Bilinski), D. Rotariu

Alte rezerve: Naumovski, I. Şerban, D. Buia, J. Thomas

Alte știri din Fotbal