Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Cupa României: Start în ediția 2018-2019 a competiției feminineMircea Rosca / SportPictures.eu
27 Sep 2018

Cupa României: Start în ediția 2018-2019 a competiției feminine

Ieri au avut loc primele meciuri ale ediției 2018-2019 ale Cupei României la baschet feminin. Sistemul de desfășurare a ediției din acest an statuează că deținătoarea trofeului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, va intra în joc în faza a doua a competiției, celelalte 12 echipe participante în Liga Națională urmând a disputa meciuri în dublă manșă pentru a se califica în sferturile de finală. Campioanei ACS Sepsi SIC și celor șase calificate direct urmează a li se alătura o echipă lucky loser ce va completa lista de opt echipe ce se vor întâlni în sferturi..

Cea mai consistentă victorie a aparținut fetelor de la CSM Târgoviște, Alina Chivu reușind 27 de puncte într-o partidă în care gazdele au înscris de două ori mai multe puncte decât CSM Târgu Mureș. Tot un succes consistent s-a consemnat și în Arena ”Antonio Alexe” din Oradea, acolo unde gazdele de la Universitatea CSM Oradea nu au putut ține piept covăsnencelor de la KSE Târgu Secuiesc, care au avut în Kayla Mobley cea mai în formă jucătoare cu 28 de puncte și 13 recuperări. Avantajul de 17 puncte luat aseară le asigură celor de la KSE un meci mult mai simplu sâmbătă pe teren propriu, în Sala Sporturilor din Târgu Secuiesc.

Meciuri echilibrate la Alexandria și Arad, cu gazdele învingătoare în partidele cu Agronomia București, respectiv Olimpia CSU Brașov, diferențele de pe tabelă putând fi recuperate în meciurile retur, astfel încât acestea vor fi capetele de afiș ale zilei de sâmbătă.

Tânăra echipă a Clujului a cedat în fața propriilor suporteri, în sala ”Horia Demian”, în partida disputată contra celor de la Phoenix Constanța. Aflată în transformări radicale, Universitatea se va deplasa la malul mării pentru meciul retur de sâmbătă având șanse mici de calificare, dar experiența este bună din perspectiva campionatului.

 

Miercuri, 26 septembrie

Universitatea Cluj-Napoca - CS Phoenix Constanța  73:77

Universitatea CSM Oradea - ACS KSE Târgu Secuiesc  59:76    

CSM Alexandria - CS Agronomia București  58:54

CS Municipal Târgoviște - CSM Târgu Mureș  94:47

FCC ICIM Arad - CSTBv Olimpia CSU Brașov  70:61

Vineri, 28 septembrie

CS Municipal Satu Mare - CS Rapid București

Sâmbătă, 29 septembrie

CS Rapid București - CS Municipal Satu Mare  - se joacă la Satu Mare

CS Phoenix Constanța - Universitatea Cluj-Napoca

ACS KSE Târgu Secuiesc - Universitatea CSM Oradea

CS Agronomia București - CSM Alexandria

CSM Târgu Mureș - CS Municipal Târgoviște

CSTBv Olimpia - CSU Brașov FCC ICIM Arad

Alte știri din Baschet