Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Cupa României: Se cunosc primele șase calificateRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
26 Sep 2015

Cupa României: Se cunosc primele șase calificate

Începând de joi s-au disputat meciurile retur ale primei faze a Cupei României la baschet masculin.

Prima echipă care a obținut calificarea în sferturile de finală ale competiției a fost CS Energia Tg. Jiu, învingătoare și în al doilea meci disputat pe malurile Begăi.

La București, Steaua a alergat după egalare și și-a depășit obiectivul pe finalul primei jumătăți de meci cu SCM U Craiova. A doua parte a meciului a fost controlată de roș-albaștri, însă un coș pe final al oaspeților le-a adus acestora un egal important în ecuația calificării în faza superioară a competiției, alături de Steaua, calificată direct.

Cu victoria de astăzi la 19 puncte diferență, piteștenii au obținut calificarea în urma partidelor directe cu Dinamo, însă și alb-roșii obțin biletele pentru sferturi datorită faptului că sunt singura echipă eliminată care a avut o victorie în această dublă manșă.

Mureșenii și clujenii au învins fără drept de apel și astăzi, singurele două necunoscute urmând a fi aflate după meciul amânat de la Oradea.

 

Iată rezultatele înregistrate în meciurile retur:

BC Timișoara - CS Energia Tg. Jiu  63:70 (29:32); la general 122:135 (+13)

CSA Steaua CSM Eximbank - SCM U Craiova  81:81 (48:46) ; la general 160:158 (+8)

BC Mureș Tg. Mureș - CSU Atlassib Sibiu  97:73 (52:42); la general 179:146 (+33)

BCMU Pitești - Dinamo București  77:58 (42:28); la general 145:138 (+7)

U Banca Transilvania Cluj-Napoca - Phoenix Galați  69:56 (38:21); la general 154:126 (+28)

Partida CSM U Oradea - Gaz Metan Mediaș, în tur 86:73 , s-a amânat din cauza unei toxinfecții alimentare care a afectat lotul orădenilor. Meciul va fi reprogramat de către Federaţia Română de Baschet.

 

Vă reamintim că învingătoarele din dublele întâlniri trec în faza a doua a competiției și lor li se alătura două echipe lucky-loser selectate după numărul de victorii, diferența de coșaveraj și numărul de puncte marcate. În acest moment, aceste două echipe sunt Dinamo și SCM U Craiova. Dacă rezultatul restanței de la Oradea este favorabil medieșenilor, aceștia se vor califica în detrimentul craiovenilor. În cazul unui rezultat de egalitate, diferența dintre medieșeni și craioveni se va face la puncte. Dacă CSM U Oradea se impune și în al doilea meci, se califică  Dinamo și SCM U Craiova.

Meciurile fazei a doua sunt programate a se desfășura tot după sistemul tur-retur în 4 și 9 ianuarie 2016, iar Final Four-ul care va desemna câștigătoarea trofeului va avea loc în 10-11 aprilie 2016.

Alte știri din Baschet