Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Prima semifinalistă s-a decis la penalty-uriSebastian Tataru / SportPictures.eu
28 Mar 2017

Cupa României: Prima semifinalistă s-a decis la penalty-uri

Sferturile de finală ale Cupei României au debutat astăzi cu o partidă electrizantă pe stadionul ”Dan Păltinișan” din Timișoara. ACS Poli a primit vizita celor de la CFR Cluj și plecau cu șansa a doua în fața unei echipe ce are la activ 4 Cupe ale României în ultimii 10 ani, fiind și deținătoarea trofeului.

Calculele hârtiei păreau că se confirmă în teren după ce clujenii au bifat prima mare ocazie în minutul 4, când Larie a trimis cu capul în transversală. Treptat, gazdele au echilibrat jocul și după o nouă ocazie a CFR-ului prin Omrani în minutul 30 la un șut prins de Curileac, Șeroni are primul șut mai sănătos la poarta lui Mincă trei minute mai târziu. Gomelt ratează o ocazie năucitoare în minutul 37, reluând peste poartă, nemarcat, din 6 metri.

Repriza secundă a început cum nu se poate mai prost pentru timișoreni, nevoiți să rămână în 10 după eliminarea lui Șeroni după o talpă la Laurențiu Rus, apoi Curileac iese la rampă cu o intervenție salutară la șutul lui Nascimento în minutul 51, iar până la încheierea timpului regulamentar Tiago Lopes trimite în minutul 85 cu capul pe lângă poartă o lovitură liberă executată de Camora.

În prelungirile partidei Bud este aproape de a-l surprinde cu un lob pe Curileac, dar goalkeeper-ul gazdelor a reușit să îndepărteze pericolul în ultimul moment, în timp ce Bărbuț trimite peste transversala porții lui Mincă în minutul 115.

Se ajunge la lovituri de departajare, unde Nascimento, Drăghici, Tiago Lopes, Fucek, Gomelt înscriu pe rând, apoi Străuț nu îl poate învinge pe Mincă și Ionuț Popa își ia capul în mâini pe banca lui Poli. Este salvat de Larie, care încearcă o ”Panenka”, dar Curileac nu s-a clintit și a prins. Soljic înscrie și egalează la 3, Omrani transformă, iar Bărbuț încheie seria de 10 penalty-uri cu o execuție imparabilă lângă stâlpul porții, în plasa laterală. Bud înscrie cu o torpilă, Scutaru îl păcălește pe Mincă, apoi Deac ratează transformându-l pe Curileac în eroul meciului pentru bănățeni. Neagu a îndeplinit o formalitate și a transformat lovitura decisivă și ACS Poli Timișoara merge în semifinalele Cupei României după ce a jucat 70 de minute cu un om în minus.

 

ACS Poli Timișoara (antrenor Ionuț Popa): Curileac - Străuţ, Cânu, Scutaru, Şeroni - Poparadu (min. 49 Popovici, min. 120 Drăghici), Soljic - Bărbuţ, Croitoru, Fucek - Pedro Henrique (min. 54 Neagu)

CFR Cluj (antrenor Vasile Miriuță): Mincă - Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora - Gomelt, Juan Carlos (min. 46 Nascimento) - Rus (min. 56 Sorsa), Deac, Nouvier (min. 63 Bud) - Omrani

Alte știri din Fotbal