Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cupa României: Potaissa și CSM București, primele calificate în Final 4Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
31 Ian 2017

Cupa României: Potaissa și CSM București, primele calificate în Final 4

Primul meci al sferturilor de finală ale Cupei României la handbal masculin a adus față în față la Turda pe Potaissa și SCM Politehnica Timişoara. Ambițioasa echipă bănățeană a fost aproape de a da lovitura în Ardeal conducând cu două goluri cu patru minute înainte de final 24:22 după un meci derulat într-o notă de echilibru până la acel moment. Gazdele au revenit, însă, cu trei goluri înscrise de Adomnicăi (8 goluri în meci) și au fost ocrotiți și de șansă la ultima fază când portarul Țenghea a parat aruncarea unui jucător timișorean. Astfel, Potaissa este prima echipă intrată în turneul Final 4  programat pentru week-end-ul 20-21 mai.

Turdenii sunt acompaniați de CSM București, echipa pregătită de Zvonko Sundovski reușind să smulgă victoria la Călărași. Dunărea, impulsionată de venirea tehnicianului Adrian Petrea, a început mai bine partida și a fost echipa care a dictat ritmul în primele 30 de minute pe care le-a încheiat cu avantaj de trei goluri. Jucătorii CSM-ului au intrat mai montați după pauză și au egalat la 18 în minutul 8 al reprizei secunde, apoi au trecut la conducerea ostilităților și s-au detașat la două goluri 21:23 cu 12 minute înainte de final. Eliminarea lui Ignat îi aduce situație de om în plus pe bucureșteni, care profită și măresc ecartul la trei goluri, avantaj care îl păstrează în pofida revenirii gazdelor. Portarul de 39 de ani al CSM-ului Blazevic are două intervenții incredibile în minutul 57 și păstrează diferența de două goluri pentru ”tigri”, care au abilitatea de a controla finalul jocului pe care îl încheie în avantaj minim.

Mâine au loc celelalte două partide, poate cele mai încinse dispute ale sferturilor, în care Dinamo și Steaua se vor întâlni în sala din Ștefan cel Mare, iar la Constanța HC Dobrogea Sud primește vizita celor de la HC Odorhei.

 

Iată programul complet al sferturilor de finală:

Marți, 31 ianuarie

AHC Potaissa Turda – SCM Politehnica Timişoara  26:25 (15:13)

AHC Dunărea Călăraşi – CSM Bucureşti  25:26 (16:13)

Marți, 1 februarie

Dinamo Bucureşti – CSA Steaua Bucureşti

HC Dobrogea Sud Constanţa – HC Odorhei

Alte știri din Handbal