Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Oltenii triumfă din nou după un sfert de secolRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Mai 2018

Cupa României: Oltenii triumfă din nou după un sfert de secol

CS Universitatea Craiova a câștigat Cupa României la finalul partidei cu AFC Hermannstadt de pe Arena Națională disputată în fața a 30.000 de spectatori.

O partidă în care echipa cotată cu șansa a doua a demonstrat că își merită locul de primă ligă în sezonul viitor a fost dominată în startul ei de sibieni, însă fără a amenința periculos poarta lui Mitrovic. În schimb, mai pragmatici, oltenii au punctat la prima lor ocazie de gol, Gustavo modificând tabela în minutul 29 cu un șut la colțul lung trimis de la limita careului de 16 metri. Zlatinski a fost aproape de a dubla avantajul oltenilor în minutul 33, dar ”bomba” sa de la 30 de metri a fost respinsă în corner de Căbuz, apoi Băluță a scăpat singur în careul sibienilor, dar încercarea sa de pasă pentru Mitriță a fost deviată în corner de Crișan. Combinația dintre cei doi atacanți ”de buzunar” ai lui Devis Mangia a reușit în minutul 58, când Băluță, scăpat pe contraatac, a reușit pasa la 6 metri pentru Mitriță, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Cu experiență net superioară, oltenii au controlat finalul partidei încheiate cu scorul CS U Craiova – AFC Hermannstadt 2-0 (1-0) și duc Cupa României în Bănie după o pauză de 25 de ani.

 

CS U Craiova (antrenor Devis Mangia): Mitrovic - Popa, Kelic, Tiago - Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Gustavo (min. 74 Glavina), Băluţă (min. 89 Dimitrov), Mitriţă (min. 84 Burlacu)

AFC Hermannstadt (antrenor Alexandru Pelici): Căbuz – A. Coman, Crişan, I. Stoica, Tătar – Dîlbea (min. 64 Curtean), Boboc – Hergheligiu (min. 69 C. Neagu), B. Rusu, Petrescu – Blănaru (min. 77 L. Dumitriu)

Alte știri din Fotbal