Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Oltenii se califică scontat în sferturiBogdan Danescu / SportPictures.eu
13 Dec 2016

Cupa României: Oltenii se califică scontat în sferturi

Al doilea meci al optimilor de finală ale Cupei României s-a disputat la Buzău între Dacia Unirea Brăila, gazda întâlnirii, și CS Universitatea Craiova. Divizionara secundă a luptat de la egal la egal cu formația de pe locul al patrulea al clasamentului Ligii 1, însă două execuții au punctat începutul și finalul partidei și au determinat învingătoarea și implicit calificata în sferturile de finală. Aceasta este formația olteană, care a tratat cu seriozitate partida, demonstrând că vor să aibă o prezență cât mai lungă în această competiție.

Deschiderea de scor s-a produs rapid, autor fiind Surugiu în minutul 7 cu un șut de efect și cu efect din afara careului de 16 metri al brăilenilor, mingea trimisă la coțul lung făcând inutil efortul lui Olaru. Gazdele jocului au încercat șuturi prin Pușcașu în minutele 32 și 33, apoi pe finalul primelor 45 de minute Neagu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri de poarta lui Calancea, dar balonul trimis de el trece pe lângă bară.

Repriza secundă începe cu lovitura de cap a lui Kay reținută simplu de Olaru, apoi în minutul 48 tot fundașul oltenilor îl blochează în propriul careu pe Niță, însă arbitrul Lucian Rusandu lasă jocul să continue. La poarta cealaltă Gustavo lovește transversala din lovitură în minutul 51, după care atenția se mută din nou asupra buturilor craiovenilor unde Calancea evită golul egalării respingând de sub transversală balonul trimis de Roșu. Era minutul 54, iar trei minute mai târziu Enciu îl pune la treabă pe portarul oltenilor cu un șut din interiorul careului, apoi la jumătatea reprizei secunde Calancea scoate din nou de sub transversală un șut al lui Petean. Ivan schimbă centrul de greutate al jocului cu două faze ce îl apropie de gol în minutele 76 și 79, apoi Robert Petre închide conturile în al treilea minut de prelungiri cu un șut din careu pe centrul porții, atins și respins în plasă de Olaru.

Dacia Unirea Brăila – CSU Craiova 0-2 (0-1), o victorie și calificare a oltenilor ce era previzibilă, însă merită lăudată prestația curajoasă a brăilenilor.

 

Dacia Unirea (antrenor Alin Pânzaru): Olaru - Niţă, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu - Roşu (min. 71 Necoară), Adăscăliţei (min. 86 Roşoagă), Petean, Neagu - Puşcaşu, Enciu (min. 81 Iosofache)

CS U Craiova (antrenor Gheorghe Mulţescu): Calancea - Briceag, Kay, Kelic, Vătăjelu - Mateiu, Bancu, Nuno Rocha (min. 68 R. Petre) - Gustavo (min. 86 Acka), Ivan (min. 81 Markovic), Surugiu

Alte știri din Fotbal